Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
Minunata lume nouă
ISBN
978-973-46-6070-4
An apariție
2016
Lună apariție
4
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Esențial
Domenii

Minunata lume nouă

Autori: Aldous Huxley
44,95 lei

Vezi eBook
 

Ediţia 2016

Traducere din limba engleza si note de Suzana si Andrei Bantas

 
Romanul Minunata lume noua a inspirat in 1998 o cunoscuta ecranizare SF, avindu-i in distributie pe Peter Gallagher, Leonard Nimoy si Tim Guinee.
 
Minunata lume noua porneste de la ideea unei societati distopice care, pentru a-si controla cetatenii, recurge la orice subterfugiu: de la transformarea rasei umane si manipularea ei genetica pina la mascarea minciunii in adevar absolut. Rezultatul este o combinatie de realitati totalitare si scene din cel mai pur SF, in care cartile sint arse si singura cultura acceptata se naste din preceptele unui conducator megaloman, in care aparitia unei editii din Operele complete ale lui Shakespeare poate duce la rasturnarea unui regim absurd, in care oamenii sint conceputi in imense incubatoare, iar cei neatinsi inca de morbul acestei „civilizatii” sint izolati in rezervatii.
 
„In contextul anului 1948, romanul 1984 parea teribil de convingator. Dar, la urma urmei, tiranii sint si ei muritori, iar vremurile se mai schimba. Evenimentele recente din Rusia si noile cuceriri ale stiintei si tehnologiei i-au rapit cartii lui Orwell o parte din verosimilul ei infiorator. Un razboi nuclear ar reduce fara indoiala prorocirile tuturor la o simpla gluma. Dar, presupunind, pentru moment, ca Marile Puteri si-ar infrina intr-un fel sau altul dorinta de a ne distruge, putem spune ca acum Minunata lume noua pare a avea mai multe sanse de a deveni realitate decit 1984.” (Aldous Huxley, 1958)
 
„E o experienta infioratoare sa descoperi cit de multe dintre predictiile satirice ale lui Huxley au devenit realitate intr-o perioada atit de scurta.” (The New York Times Book Review)
An apariție
2016
Lună apariție
4
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Aldous Huxley (1894-1963) s-a născut în orașul englez Godalming, comitatul Surrey, într-o familie cu îndelungată tradiţie intelectuală. În 1908 și-a început studiile la Eton College, iar după o întrerupere de doi ani le-a continuat la Balliol College din Oxford. În 1916 a publicat prima sa carte, volumul de versuri Roata în flăcări (The Burning Wheel). Patru ani mai târziu, în 1920, i-a apărut un volum de povestiri, Limbo, urmat – la doar un an – de primul său roman, Galben de Crome. Minunata lume nouă, unul dintre romanele de referinţă ale secolului trecut, a fost publicat în 1932. În 1937, Huxley s-a mutat în Statele Unite împreună cu soţia și fiul. A locuit până la sfârșitul vieţii în sudul Californiei și în New Mexico, s-a apropiat de filosofia orientală și a scris o vreme scenarii de film. Tot aici a început să experimenteze drogurile psihedelice, relatându-și ulterior trăirile în faimosul eseu Porţile percepţiei (1954, sursa de inspiraţie pentru numele celebrei formaţii The Doors). A publicat de-a lungul vieţii numeroase romane, volume de povestiri, eseuri și poezii, scenarii de film și biografii, cărţi de filosofie, jurnale de călătorie și cărţi pentru copii, fiind considerat unul dintre cei mai reprezentativi și mai influenţi scriitori ai secolului XX. În 1959 a fost distins cu Premiul pentru Merit al Academiei Americane de Arte și Litere.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.