Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
Dans grotesc
ISBN
978-973-46-8985-9
An apariție
2022
Lună apariție
3
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Dans grotesc

(ediție de buzunar)

Autori: Aldous Huxley
24,95 lei

Vezi eBook
 

Traducere din limba engleză şi note de Mihaela Negrilă

Dans grotesc, cel de-al doilea roman scris de Huxley, este o satiră la adresa cercurilor intelectuale londoneze de după Primul Război Mondial. Sătul de cariera de pedagog de şcoală, unde are senzaţia că îşi îndobitoceşte elevii cu fraze sforăitoare, şi entuziasmat de proiectul pantalonilor săi pneumatici, tânărul Theodore Gumbril pleacă să-şi caute norocul în capitală. Dar Londra postbelică pare să fi devenit o lume lipsită de valori, cuprinsă de o adevărată febră a hedonismului şi populată de personaje groteşti – pictori rataţi, poetaştri înflăcăraţi, critici pompoşi, savanţi mediocri şi muze năzuroase. Mizând pe un stil versatil, ce poate trece uşor de la liric la absurd, Huxley creează un roman de un umor cuceritor şi o erudiţie sclipitoare, ce surprinde prin vitalitate şi originalitate.

 

An apariție
2022
Lună apariție
3
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Aldous Huxley (1894-1963) s-a născut în orașul englez Godalming, comitatul Surrey, într-o familie cu îndelungată tradiţie intelectuală. În 1908 și-a început studiile la Eton College, iar după o întrerupere de doi ani le-a continuat la Balliol College din Oxford. În 1916 a publicat prima sa carte, volumul de versuri Roata în flăcări (The Burning Wheel). Patru ani mai târziu, în 1920, i-a apărut un volum de povestiri, Limbo, urmat – la doar un an – de primul său roman, Galben de Crome. Minunata lume nouă, unul dintre romanele de referinţă ale secolului trecut, a fost publicat în 1932. În 1937, Huxley s-a mutat în Statele Unite împreună cu soţia și fiul. A locuit până la sfârșitul vieţii în sudul Californiei și în New Mexico, s-a apropiat de filosofia orientală și a scris o vreme scenarii de film. Tot aici a început să experimenteze drogurile psihedelice, relatându-și ulterior trăirile în faimosul eseu Porţile percepţiei (1954, sursa de inspiraţie pentru numele celebrei formaţii The Doors). A publicat de-a lungul vieţii numeroase romane, volume de povestiri, eseuri și poezii, scenarii de film și biografii, cărţi de filosofie, jurnale de călătorie și cărţi pentru copii, fiind considerat unul dintre cei mai reprezentativi și mai influenţi scriitori ai secolului XX. În 1959 a fost distins cu Premiul pentru Merit al Academiei Americane de Arte și Litere.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.