O pasăre pe sîrmă
O pasăre pe sîrmă
O pasăre pe sîrmă
O pasăre pe sîrmă
O pasăre pe sîrmă
O pasăre pe sîrmă
O pasăre pe sîrmă
O pasăre pe sîrmă
O pasăre pe sîrmă
O pasăre pe sîrmă
O pasăre pe sîrmă
O pasăre pe sîrmă
O pasăre pe sîrmă
O pasăre pe sîrmă
O pasăre pe sîrmă
O pasăre pe sîrmă
ISBN
978-973-46-1100-3
An apariție
2008
Lună apariție
10
Număr pagini
256
Tip ediție
cartonată
Format
130x200
Colecție
EGO. PROZĂ
Domenii

O pasăre pe sîrmă

Autori: Ioana Nicolaie
INDISPONIBIL
9,62 lei

Vezi eBook
 

„Nu e o autofictiune, e o carte scrisa la persoana a treia, cu un personaj feminin, Sabina, care trebuie sa reziste in Bucuresti, in anii ’90. In mod paradoxal, este un roman care are un substrat social foarte puternic si n-as fi crezut c-o sa-mi iasa asa. E o reflectare de lumi foarte variate, un roman picaresc, dar si o poveste de dragoste.
Dupa ce am terminat cartea, am descoperit ca nu este lucrul central din roman, povestea de dragoste este usor incetosata pentru ca fundalul este mult mai pregnant. In cartea asta am incercat sa-mi folosesc biografia moderat. E foarte multa fictiune, dar sint si lucruri pe care le-am cunoscut imediat si le-am trait, dar le-am transferat. E o lume de oameni tineri care trebuie sa supravietuiasca. Despre asta am scris, despre supravietuire...“ (Ioana Nicolaie)

 

 

An apariție
2008
Lună apariție
10
Număr pagini
256
Tip ediție
cartonată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Ioana Nicolaie s‑a nascut in Singeorz‑Bai, judetul Bistrita‑Nasaud. A publicat mai multe volume de versuri (Poza retusata, Nordul, Credinta, Cenotaf, Autoimun – desemnat de catre USR „Cartea anului 2013”), antologia Lomografii, doua romane (Cerul din burta, O pasare pe sirma) si literatura pentru copii (Aventurile lui Arik si Arik si mercenarii). A fost nominalizata la premii nationale si internationale, cel mai important fiind Eastern European Literature Award. Volumul Nordul a aparut in germana in 2008, Cerul din burta a fost publicat in 2013 in suedeza si in 2014 in bulgara, iar O pasare pe sirma se traduce in sirba. Autoimun este in curs de aparitie in bulgara. A fost inclusa in noua volume colective romanesti (Ferestre 98, 40238 Tescani, Cartea cu bunici, Intelectuali la cratita etc.) si in numeroase reviste si antologii straine (Poesie 2003: Roumanie, territoire d’Orphee, New European Poets, An Anthology of Contemporary Romanian Poetry etc.). Invitata pentru lecturi si conferinte la numeroase festivaluri nationale si internationale de literatura. Selectii din versurile autoarei au aparut in Franta, Anglia, Germania, Austria, Canada, Suedia, Polonia, SUA si Bulgaria. Este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania si a PEN Romania.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.