Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
Bosnia. Partaj
ISBN
978-973-23-3085–2
An apariție
2014
Lună apariție
9
Număr pagini
136
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
CARTEA ROMÂNEASCĂ
Domenii

Bosnia. Partaj

Autori: Miruna Vlada
INDISPONIBIL
19,22 lei

 
Volumul de fata marcheaza 10 ani de la debutul Mirunei Vlada in poezie, dar si 100 de ani de la Atentatul de la Sarajevo. Poeta revine cu un nou suflu, raportat la debutul ei – desi la fel de frusta, dar cu mai mult accent pe vulnerabilitate si o resemnare tensionata.
Bosnia. Partaj e o carte-puzzle. Contine texte dinauntrul si din afara Bosniei, despre tot ceea ce o femeie isi refuza, ca mai apoi sa isi interiorizeze, dupa un razboi, dupa o despartire. Bosnia-Hertegovina din aceste versuri nu este tara cu acelasi nume, ci este un teritoriu de spaima si gingasie, este o scrisoare de dragoste rupta si facuta bucati. Poeta isi gaseste in Bosnia un fel de patrie adoptiva, care ii reflecta ca o oglinda propriile nelinisti si crispari interioare si poate spune cu indreptatire, in aceasta carte de maturitate, Bosnia bin ich.

„Observ in ultima vreme o tendinta a tinerilor poeti romani de a iesi din sine si de a-si indrepta atentia spre ce se intimpla in jurul lor. Nici unul insa, pina acum, nu a reusit sa scrie o poezie a realului de valoarea celei din Bosnia. Partaj al Mirunei Vlada, un volum ce are precizia unui reportaj social si finetea perceptiei pe care numai poezia adevarata o poate contine. Intre tragedia individuala si cea colectiva, intre sfisierea unei tari de dupa un razboi si devastarea sufleteasca de dupa despartirea unui cuplu, intre istoria reala si senzatiile subiective, intre vocile numeroaselor femei bosniace carora autoarea le deleaga vocea pentru a spune povestea tarii lor si vocea femeii care-si analizeaza propria drama, cumva, misterios, se intretese o poezie puternica, densa, care o confirma pe Miruna Vlada ca pe una dintre poetele de prima linie ale generatiei sale.” (Luminita Corneanu)

 „Auden observa undeva ca exista antifascisti dedicati care-si conduc viata erotica de parca ar invada Polonia. In Bosnia. Partaj, Miruna Vlada procedeaza oarecum convers anti-fascistului lui Auden – scrie, adica, despre lumea atroce din Bosnia pasionale poeme de dragoste. Poezia ei e o Bosnie devastata & splendida, dupa cum Bosnia ei e un poem devastat & splendid. Dincolo de asta, important mi se pare ca, printr-o astfel de intelegere a poeziei ca empatie pentru marginalii distrusi de Istorie, Miruna Vlada reabiliteaza, in sfirsit, la noi conceptul de poezie politica. Cea mai buna carte a ei, fara dubiu.” (Radu Vancu)
An apariție
2014
Lună apariție
9
Număr pagini
136
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Miruna Vlada s-a nascut pe 17 august 1986 la Bucuresti. Formata la Cenaclul Euridice, coordonat de Marin Mincu, a debutat in 2004 cu volumul Poemextrauterine la Editura Paralela 45, cu o prezentare de Angela Marinescu si prefata de Octavian Soviany. Cartea a primit citeva premii nationale pentru debut in poezie. In 2007 a publicat la Editura Cartea Romaneasca volumul de versuri Pauza dintre vene, insotit de un CD in lectura autoarei. A organizat numeroase evenimente culturale, a moderat lecturi de poezie, lansari de carte in spatii neconventionale, dezbateri despre poezie, experimente inter-art. Selectii din poezia ei au fost traduse in engleza, franceza, spaniola, sirba, germana, italiana si polona. A fost invitata la lecturi publice internationale in Austria, Marea Britanie, Belgia, Polonia si Germania. Este prezenta intr-o serie de antologii, alaturi de cei mai buni poeti ai anilor 2000. A studiat stiintele politice la SNSPA Bucuresti, iar din 2013 este doctor in relatii internationale cu o cercetare despre europenizarea Bosniei-Hertegovina. Poze, videoclipuri si confesiuni ale autoarei despre carte pot fi gasite pe Facebook: #bosniapartaj, #mirunavlada


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.