Tratat de epidemiologie a bolilor...
ISBN
973-681-116-6
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
848
Tip ediție
broșată
Format
210x295
Colecție
BIOS
Domenii

Tratat de epidemiologie a bolilor transmisibile

Autori: Aurel Ivan
INDISPONIBIL
105,00 lei

 
In 22 de capitole, tratatul cuprinde date ce privesc atit epidemiologia generala, cit si pe cea speciala, analizind cei mai importanti factori de imbolnavire si modalitatile de prevenire si combatere a lor. Sint prezentate, alaturi de ceea ce este clasic, noile informatii care s-au acumulat in ultimele decenii in acest domeniu, evidentiind profundele schimbari din ecosistemul uman global, si care pot explica cauzele emergentei si reemergentei unor boli infectioase si parazitare ce constituie o amenintare pentru sanatatea omului contemporan si ale generatiilor viitoare. Volumul apare sub redactia prof. dr. Aurel Ivan (U.M.F. „Grigore T. Popa”, Iasi), alaturi de un colectiv de profesori doctori de la universitatile de medicina din Iasi, Bucuresti, Tirgu-Mures, Cluj-Napoca (Constantin Ciufecu, Monica Sabau, Ioan Stelian Bocsan, Viorel Prisacari, Mariana Luca, Mircea Covic, Mihai Nechifor, Doina Azoicai, Luminita Smaranda Iancu, Amanda Radulescu, Mircea Ioan Popa, Georgeta Zanoschi, Irina Brumboiu, Liliana Iliescu, Elvira Sinziana Ciufecu).
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
848
Tip ediție
broșată
Format
210x295
Fără comentarii
Medicina preventiva • Epidemiologia • Procesul epidemiologic in bolile transmisibile • Metode de lucru si cercetare in epidemiologie • Combaterea (controlul) bolilor transmisibile • Boli determinate de bacterii • Boli determinate de spirochete • Boli deterrminate de ectoparaziti • Boli determinate de virusuri • Infectii cu hipervirusi • Boli determinate de Chlamydii • Boli determinate de mycoplasme • Boli determinate de rickettsii


Despre autori


Aurel Ivan (autor)
Aurel Ivan, doctor in stiinte medicale, medic primar, profesor la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi, seful catedrei de Epidemiologie, seful Departamentului de Medicina Preventiva de la U.M.F. Iasi; este prim-vicepresedinte al Asociatiei Romane de Epidemiologie si autor a numeroase lucrari in domeniu: „Epidemiologia bolilor netransmisibile” (Editura Medicala, 1981), „Orientari contemporane in epidemiologie” (Editura Junimea, 1982), „Epidemiologia generala” (Editura Medicala, 1980), „Medicina omului sanatos” (Editura Medicala, 1993), „Vaccinologie” (Editura Polirom, 1995), „Tratat de epidemiologie a bolilor transmisibile” (Editura Polirom, 2002).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.