Patogeneza
ISBN
978-973-46-9954-4
An apariție
2024
Număr pagini
304
Tip ediție
cartonată
Format
150x225
Colecție
-
Domenii

Patogeneza

O istore a lumii în opt epidemii

Autori: Jonathan Kennedy
INDISPONIBIL
79,00 lei

 

Traducere din limba engleză de Fabiana Florescu

Într‑o carte revelatoare, Jonathan Kennedy argumentează că mitul excepționalismului uman exagerează rolul pe care îl jucăm noi, oamenii, în schimbările sociale și politice. De fapt, umilul microbi e cel ce câștigă războaie și răstoarnă imperii. Bazându-se pe cele mai recente cercetări din diverse domenii, de la genetică și antropologie la arheologie și economie, Patogeneza explorează de‑a lungul a 60.000 de ani de istorie opt epidemii majore ce au creat lumea modernă. Bacteriile și virusurile au fost protagoniștii în dispariția neanderthalienilor, dezvoltarea Islamului, trecerea la feudalism la capitalism, dezastrul produs de colonialismul european și evoluția Statelor Unite de la colonie la superputere mondială. Chiar și creștinismul s‑a afirmat în urma unor pandemii ce au devastat Imperiul Roman în secolele II‑III, o mică sectă ajungând una dintre principalele religii ale lumii. Plasând boala în centrul acestei ample perspective, Kennedy demontează ipoteze fundamentale despre trecutul nostru colectiv și nu determină să privim cu alți ochi istoria omenirii.

 

An apariție
2024
Număr pagini
304
Tip ediție
cartonată
Format
150x225
Fără comentarii


Despre autori


Jonathan KENNEDY, doctor în sociologie la Cambridge, predă în prezent la Queen Mary University, Londra. Cercetările sale multidisciplinare au fost publicate în reviste medicale, de istorie și sociologie prestigioase.

 



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.