Amurg
Amurg
Amurg
Amurg
Amurg
Amurg
Amurg
Amurg
Amurg
Amurg
Amurg
Amurg
Amurg
Amurg
Amurg
Amurg
ISBN
978-973-46-0923-9
An apariție
2008
Lună apariție
2
Număr pagini
216
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

Amurg

Autori: Osamu Dazai
 
Traducere din limba japoneza si note de Angela Hondru   

„Osamu Dazai este profesorul la a carui scoala s-a format Haruki Murakami.” (The Guardian)

Ca si celelalte romane ale sale, Amurg este o naratiune la persoana intii, sobra si lipsita de sentimentalism, al carei tragism este amplificat de onestitatea brutala cu care personajul principal, Kazuko, o tinara aristo­crata dintr-o familie cazuta prada saraciei, descrie efectele distructive ale razboiului si profundele schim­bari care au afectat societatea japoneza postbelica. Decaderea clasei pe care o reprezinta Kazuko este o metafora a disparitiei modului de viata traditional si a neputintei de adaptare intr-o lume aflata in plina transformare. Dar, in acelasi timp, aceasta onestitate este si solutia supravietuirii, a salvarii dintr-un univers in ruine, plasat sub semnul esecului moral si existential.

 „Titlul acestui roman este o metafora pentru Japonia postbelica, o societate deziluzionata, in care ierarhiile se dizolva si valorile traditionale se dezintegreaza. Concise, inzestrate cu o forta evocatoare de netagaduit si profund autobiografice, cartile lui Dazai sint niste tablouri monocrome ale disperarii.” (Time)

An apariție
2008
Lună apariție
2
Număr pagini
216
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Osamu Dazai (1909-1948), pe adevaratul sau nume Tsushima Shuji, s-a nascut in nordul Japoniei, intr-o familie instarita de mosieri. Boala mamei si absenta tatalui, ale carui indatoriri politice il sileau sa lipseasca de acasa vreme indelungata, si-au pus amprenta asupra dezvoltarii sale psihologice si afective, reflectata ulterior in povestiri si romane sub forma angoasei existentiale si a izolarii. A studiat literatura franceza la Universitatea Imperiala din Tokyo, fara a reusi sa-si obtina diploma de absolvire, si s-a impus inca din anii de studentie drept un scriitor extrem de talentat. Stilul sau, influentat in parte de Ryonosuke Akutagawa, un scriitor fata de care Dazai nutrea un adevarat cult, se remarca prin concizie, subtilitate psihologica si o dimensiune pronuntat autobiografica. A debutat cu proza scurta la inceputul anilor ’30. Primul sau roman, Gyofukuki, o meditatie sumbra pe tema sinuciderii, a fost publicat in 1933, dar perioada de maxima popularitate a atins-o in primii ani de dupa razboi, odata cu aparitia romanelor Shayo (Amurg, 1947) si Ningen Shikkaku (Dezumanizat, 1948), in care trateaza criza identitatii culturale japoneze dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.