- ISBN
- 973-46-0253-5
- An apariție
- 2006
- Lună apariție
- 6
- Număr pagini
- 216
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 106x180
- Colecție
- BIBLIOTECA POLIROM
- Domenii
Un manuscris gasit dupa 40 de ani!
„O descoperire senzationala atit pentru critici, cit si pentru cititori.” (Kirkus Review).
Aparitia, intirziata cu patru decenii, a ceea ce ar fi trebuit sa fie romanul de debut al lui Capote a constituit unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale ultimilor ani, iar destinul lui senzational adauga o ultima pata de culoare biografiei tumultuoase a autorului sau.
Romanul este povestea unei adolescente din inalta societate newyorkeza a anilor ’40, frumoasa Grady McNeal, fiica unui afacerist bogat de pe Wall Street. Plecarea parintilor ei in Franta de dupa razboi ii ofera tinerei ocazia sa traiasca o vara plina de aventuri. Grady este de-a dreptul intoxicata de atita libertate dozata cu bautura si marijuana. Cartea analizeaza decisiv rascrucea in fata careia ne oprim cu totii in adolescenta. Aceasta vara a tinerei Grady este un anotimp identificabil in trecutul fiecaruia, un trecut care ne readuce pe buze un zimbet fugar, plin de regrete sau nostalgie.
- An apariție
- 2006
- Lună apariție
- 6
- Număr pagini
- 216
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 106x180
Despre autori
Truman Capote, pe adevăratul său nume Truman Streckfus Persons, s-a născut la 30 septembrie 1924 în New Orleans şi, după divorţul părinţilor, a fost crescut de familia mamei sale, într-un orăşel din Alabama. Cînd aceasta s-a recăsătorit cu un om de afaceri cubanez, Capote s-a mutat la New York şi a adoptat numele tatălui vitreg. La şaptesprezece ani şi-a întrerupt studiile şi s-a angajat la The New Yorker; curînd a început să-şi publice povestirile în prestigioase reviste literare, iar în 1948 i-a apărut romanul Alte glasuri, alte încăperi, care s-a bucurat de un enorm succes şi l-a impus în atenţia criticilor ca una dintre cele mai mari speranţe ale prozei americane. Volumele de povestiri, romanele şi piesele de teatru publicate ulterior – O vară la răscruce (1943, roman apărut postum în 2005), Arborele nopţii şi alte povestiri (1949), Harfa de iarbă (1951), Mic dejun la Tiffany (1958), Cu sînge rece (1966), Muzică pentru cameleoni (1980) –, dintre care multe sînt obiectul unor ecranizări celebre, îi consolidează definitiv reputaţia şi, totodată, stilul: o combinaţie irezistibilă de nonconformism, ironie, rafinament psihologic şi complexitate stilistică.