- ISBN
- 973-681-244-8
- An apariție
- 2003
- Lună apariție
- 12
- Număr pagini
- 240
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 106x180
- Colecție
- BIBLIOTECA POLIROM
- Domenii
Acest al patrulea roman al lui Michael Cunningham, distins cu Premiul Pulitzer in 1999, reproduce titlul dat initial de celebra scriitoare britanica Virginia Woolf romanului ei, Doamna Dalloway. Este un omagiu adus autoarei Virginia Woolf, in egala masura biografiei, cit si scrierilor sale. Cunningham isi readuce idolul la viata, interferindu-i povestea cu existenta a doua femei obisnuite. Intr-o dimineata mohorita din Londra anului 1923, Virginia Woolf se trezeste dintr-un vis care o va determina sa scrie Doamna Dalloway. In Greenwich Village-ul prezent, Clarissa Vaughan pregateste o petrecere pentru ziua de nastere a fostului ei iubit, un poet bolnav de SIDA. In Los Angeles-ul anului 1949, Laura Brown pregateste ziua de nastere a sotului ei si nu se poate abtine sa nu citeasca din Woolf. O data inceputa povestea lor, cele trei destine se intrepatrund, se reflecta ca intr-o oglinda, dezvaluind importanta si impactul constiintei individuale in fiecare moment al vietii.
Ecranizarea romanului lui Michael Cunningham a cistigat Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin, a primit Globul de Aur, precum si noua nominalizari la Premiul Oscar.
- An apariție
- 2003
- Lună apariție
- 12
- Număr pagini
- 240
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 106x180
Despre autori
Michael CUNNINGHAM s-a născut în 1952, în oraşul Cincinnati, statul Ohio. A studiat literatura şi pictura la Stanford University, apoi s-a înscris la cursuri de creative writing. A publicat mai multe povestiri în reviste literare de prestigiu precum The Atlantic Monthly, Redbook, Esquire sau The Paris Review, însă genul care l-a consacrat ca scriitor a fost romanul. O casă la capătul lumii (1990), al doilea roman al său, s-a bucurat de o mare apreciere din partea criticii şi a cititorilor, fiind ecranizat în 2004, într-o producţie cu Colin Farrell şi Robin Wright Penn în rolurile principale. Romanul Orele (1998) a cunoscut un succes răsunător şi a fost distins, la un an după publicare, cu Premiul Pulitzer şi cu PEN/Faulkner Award. La Editura Polirom au apărut: O casă la capătul lumii (2005), Zile exemplare (2006), Până la căderea nopţii (2011), Crăiasa Zăpezii (2014) şi O lebădă sălbatică şi alte poveşti (2016).