Psihopedagogia persoanelor cu cerințe...
ISBN
973-683-819-6
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM > Asistență socială
Domenii

Psihopedagogia persoanelor cu cerințe speciale. Strategii de educație integrată

Autori: Alois Gherguț
INDISPONIBIL
12,43 lei

 
„Este timpul ca printr-o serie de cercetari si activitati de cercetare-actiune sa intervenim pe toate caile, astfel incit sa formam la viitorii profesori si educatori imaginea reala a ceea ce insemna «scoala pentru toti» si, in acelasi timp, sa atragem atentia parintilor si cadrelor didactice asupra necesitatii si avantajelor educatiei integrate.” (Alois Ghergut)
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Clarificari conceptuale • Izvoare teoretice • Managementul procesului de introducere a educatiei integrate • Politici educationale • Pregatirea cadrelor didactice si a specialistilor • Proiectarea unui curriculum • Solutii privind integrarea scolara • Metode activ-participative • Procesul de diagnostic • Integrarea si reabilitarea copiilor cu deficiente • Terapia educationala complexa si integrata


Despre autori


Alois Gherguţ este profesor universitar, director al Departamentului de Științe ale Educației, Facultatea de Psihologie şi Știinţe ale Educaţiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, conducător de doctorat şi coordonator al unui program de masterat în psihopedagogie specială. Membru în numeroase comisii de specialitate, coordonator, consultant sau membru în cadrul unor proiecte/programe naţionale şi internaţionale.  A publicat peste 20 de volume şi aproximativ 200 de studii și articole referitoare la psihopedagogia persoanelor cu cerinţe speciale, educaţia incluzivă, designul programelor de terapie şi intervenţie psihopedagogică, managementul serviciilor sociale, consilierea psihopedagogică, management educațional ş.a. Dintre cele mai reprezentative volume publicate la Editura Polirom, amintim: Management general şi strategic în educaţie. Ghid practic (2007), Evaluare şi intervenţie psihoeducaţională. Terapii educaţionale, recuperatorii şi compensatorii (2011), Educaţia incluzivă şi pedagogia diversităţii (2016), Educaţia specială. Ghid metodologic (coordonator, 2016), Managementul instituţiilor şi serviciilor pentru persoane cu cerinţe speciale (2018), Educaţia incluzivă. Ghid metodologic (în colaborare, 2019), Cuvântul și condiția umană. Reflecții, proiecții și regăsiri (2019), Psihopedagogie specială. Fundamente teoretice și perspective practice (2023).Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.