Secretele fericirii
ISBN
978-973-46-9482-2
An apariție
2023
Lună apariție
8
Număr pagini
296
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Secretele fericirii

Autori: Joan Silber
44,95 lei

Autoarea bestsellerului Îmbunătățire

 

Traducere din limba engleză și note de Veronica D. Niculescu

Ethan, un tânăr avocat din New York, descoperă că tatăl lui are o a doua familie, ţinută până acum în secret. La scurt timp după această revelaţie, mama lui Ethan îşi petrece un an lucrând în străinătate, de unde se întoarce mult schimbată, iar evenimentele ulterioare o fac s-o cunoască pe cealaltă soţie. În partea opusă a oraşului, fraţii vitregi ai lui Ethan sunt prinşi în propriile existenţe complicate: înclinaţia unuia spre delicte minore s-a agravat, aşa că celălalt trebuie să călătorească la Bangkok pentru a-l scoate din închisoare pe cauţiune, şi în tot acest timp înţelegerea pe care a încheiat-o mama lor în privinţa dragostei şi a banilor continuă să

le modeleze vieţile. Când Ethan se vede angrenat într-un triunghi amoros, destinele întreţesute ale celor două familii ajung să cuprindă o femeie care se mobilizează să-şi salveze un frate bolnav şi o regizoare de film care şi-a petrecut copilăria în Nepal. Animat de un spirit generos şi plin de umanitate şi orchestrând o poveste care se desfăşoară pe cuprinsul a trei continente, romanul Secretele fericirii elucidează felul în care oamenii îşi concentrează resursele aflate la îndemână pentru a-şi făuri propriile bucurii.

„Un roman extraordinar de bogat, de înţelept şi de încântător. Un amestec perfect dozat de exuberanţă şi ironie.” (The New York Times Book Review)

„Deşi pare o serie de poveşti legate între ele, Secretele fericirii este mai curând o carte-ruletă: cu fiecare rotire-capitol, ruleta se opreşte la un nou personaj dintr-un cerc larg de posibilităţi. Îţi ia doar câteva clipe să te reorientezi, iar apoi dezamăgirea de a lăsa în urmă încă un narator cedează imediat locul încântării de a face cunoştinţă cu următorul. Poveştile se desfăşoară cu o verosimilitate verbală atât de desăvârşită, încât par mai degrabă convorbiri telefonice nocturne cu nişte prieteni vechi.” (The Washington Post)

„Silber sare de la un continent şi deceniu la altul, personajele îmbătrânesc, o dau mereu în bară şi mor, însă imaginaţia şi uimitoarea atenţie la detaliu ale autoarei sunt o garanţie împotriva superficialităţii. Uneori te pufneşte râsul când observi cu cât talent şi cu câtă generozitate îşi ţese Silber intrigile. De ce nu există oare mai multe romane aşa?” (Nick Hornby)

An apariție
2023
Lună apariție
8
Număr pagini
296
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Joan Silber, una dintre cele mai prestigioase prozatoare americane contemporane, a crescut în Millburn, New Jersey, şi a studiat la Sarah Lawrence College din Yonkers,   New York. După absolvire s-a mutat în New York, obţinînd o diplomă de licenţă la New York University, iar ulterior s-a dedicat scrisului. Primul ei roman, Household Words (1980), a fost recompensat cu Hemingway Foundation/PEN Award. A mai publicat romanele In the City (1987), Lucky Us (2001), The Size of the World (2008) şi Improvement (Îmbunătăţire, 2017). La scurt timp după apariţie, Îmbunătăţire s-a bucurat de un remarcabil succes la public şi de o receptare critică similară, obţinînd National Book Critics Circle Award in Fiction în 2017 şi, în 2018, PEN/Faulkner Award. Silber a publicat şi trei volume de proză scurtă: In My Other Life (2000), Ideas of Heaven (2004) şi Fools (2013). Ca recunoaştere a meritelor sale, în 2018 a primit PEN/Malamud Award for Excellence in the Short Story. În 2007, Joan Silber a fost premiată de Academia Americană de Arte şi Litere, iar în decursul carierei a beneficiat de burse de creaţie acordate de Guggenheim Foundation, National Endowment for the Arts şi The New York Foundation for the Arts. A predat cursuri de scriere creativă la New York University, University of Utah şi la colegiile Sarah Lawrence şi Warren Wilson. În prezent trăieşte în New York.

 Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.