- La reducere!
- -35%
- ISBN
- 978-973-46-7842-6
- An apariție
- 2019
- Lună apariție
- 5
- Număr pagini
- 320
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- BIBLIOTECA POLIROM > Actual
- Domenii
Maşinării ca mine
Autori: Ian McEwan
Valabilitate promotie: - 23-01-2025 in limita stocului disponibil.
Traducere din limba engleză și note de Dan Croitoru
Acţiunea noului roman al lui Ian McEwan, Maşinării ca mine, se desfăşoară într-o Londră alternativă din anii 1980. Marea Britanie a pierdut Războiul din Insulele Falkland, Margaret Thatcher se luptă cu Tony Benn pentru putere, iar Alan Turing a făcut o descoperire crucială în domeniul inteligenţei artificiale. Într-o lume nu tocmai ca a noastră, Charlie, un tînăr care se lasă dus de valurile vieţii, se îndrăgosteşte de Miranda, o fată eminentă, dar care ascunde un secret teribil. Cînd Charlie primeşte o moştenire, îl achiziţionează pe Adam, una dintre primele „fiinţe artificiale” recent apărute pe piaţă, şi, împreună cu Miranda, îi configurează personalitatea. În scurtă vreme, cei trei se văd confruntaţi cu o dilemă morală profundă. Subversiv şi extrem de captivant, noul roman al lui Ian McEwan pune întrebări fundamentale: faptele noastre sau vieţile interioare ne fac umani? Poate o maşinărie să înţeleagă sufletul omenesc?
„O carte fascinantă, memorabil de stranie, o lectură deopotrivă plăcută şi profund neliniştitoare.” (The Guardian)
„Ideile pe care le explorează Ian McEwan sînt mai importante acum ca niciodată.” (Daily Express)
„Maşinării ca mine analizează moralitatea ambiguă a inteligenţei artificiale. Un domeniu nou şi captivant pentru Ian McEwan, un scriitor britanic care se dovedeşte strălucit la fiecare carte.” (Harper’s Bazaar)
„Cel mai incisiv cronicar al epocii noastre.” (GQ)
- An apariție
- 2019
- Lună apariție
- 5
- Număr pagini
- 320
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori
Ian McEWAN, unul dintre cei mai faimoşi scriitori britanici contemporani, este autorul romanelor Gândacul, Maşinării ca mine, Coajă de nucă, Legea copiilor, Operaţiunea Sweet Tooth, Solar, Pe plaja Chesil, Sâmbătă, Ispăşire (laureat al National Book Critics Circle Award şi W.H. Smith Literary Award), Amsterdam (distins cu Booker Prize), Durabila iubire, Inocentul, Copilul furat (pentru care a primit Whitbread Award), Câinii negri, Mângâieri străine (ambele nominalizate la Booker Prize) şi Grădina de ciment. A scris şi volumele de povestiri Prima dragoste, ultimele ritualuri (câştigător al Somerset Maugham Award) şi În aşternuturi, precum şi cartea pentru copii Visătorul. În anul 2011 i-a fost acordat Premiul Târgului de carte de la Ierusalim.