Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
Zabor sau Psalmii
ISBN ePub

978-973-46-7547-0

ISBN PDF

978-973-46-7548-7

An apariție

2018

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Zabor sau Psalmii

Autori: Kamel Daoud
22.01 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 

Traducere din limba franceză şi note de Cristina Ioana Radu

Autorul romanului Cazul Meursault, contraanchetă, distins în 2015 cu Premiul Goncourt pentru debut.

Alungat de-acasă de tatăl care îşi întemeiază o nouă familie, Zabor creşte într-o magherniţă de la marginea satului, alături de o mătuşă fată bătrînă cu o pasiune nesănătoasă pentru filmele de dragoste indiene şi de un bunic suspendat într-o veşnică agonie. Singurele sale bucurii sînt cărţile, citite sau pur şi simplu închipuite, care îi alină singurătatea şi îl ajută să-şi descopere menirea. Fiindcă, în ciuda diformităţii sale şi a glasului enervant, ca un behăit de berbec dus la tăiere, Zabor este înzestrat cu un talent miraculos: poate să ţină moartea la distanţă scriind. Poveşti alambicate, înţesate de amănunte, în care poţi recunoaşte pentru o clipă scene sau personaje desprinse din cărţi celebre ale literaturii universale şi care îl transformă pe Zabor într-o stranie Şeherezadă scripturală. Romanul Zabor sau Psalmii (2017) a fost distins la un an după apariţie cu Premiul Méditerranée.

„O fabulă în acelaşi timp febrilă şi senzuală despre puterea cărţilor în faţa morţii. Un roman extrem de autobiografic unde regăsim tot ceea ce îl obsedează pe scriitorul algerian şi contribuie la geniul lui creator: dragostea pentru pămîntul Algeriei şi repulsia faţă de religia care îndobitoceşte; femeile închise de bărbaţi; trupurile respinse, izolate, ascunse; impulsul sexual care generează frustrare şi violenţă cînd este înăbuşit sau eliberare şi extaz cînd se vede neîngrădit; excluderea, proscrierea, chiar exilul în propria ţară.” (Libération)

„Noul roman al lui Kamel Daoud, Zabor sau Psalmii, este o perlă în deşert, o fabulă, o poveste încărcată de magie şi poezie.” (Le Journal du Dimanche)

„De ce spunem dintotdeauna poveşti? Ca să înfruntăm timpul? Teama? Ca să populăm noaptea cu un foc şi o istorisire? Ca să ne distrăm? Există în ritualul acesta imemorial o necesitate, o nevoie, şi nu doar o dorinţă... Această necesitate a vorbirii, care mai tîrziu urmează să se preschimbe în cărţi, mi-a apărut foarte devreme ca o evidenţă. O mie şi una de nopţi îi rezumă formula: o femeie povesteşte ca să-şi salveze viaţa. Pe a ei doar. Pe cînd toată literatura există ca să salveze viaţa altora, pe cît posibil, partea umană.” (Kamel Daoud)

An apariție
2018
Lună apariție
9
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Kamel Daoud (n. 1970) este unul dintre cei mai apreciaţi scriitori algerieni contemporani. A publicat mai multe volume de povestiri şi cronici. Romanul său de debut, Cazul Meursault, contraanchetă (2013), a fost distins cu Premiul Goncourt, Premiul François Mauriac şi Premiul celor Cinci Continente ale Francofoniei. Un jurnalist extrem de vocal în problema arabă, Daoud a devenit în 2014, la fel ca Salman Rushdie în 1989, ţinta unei fatwa care cerea moartea sa pentru insulte la adresa religiei. Deşi îşi dedică mare parte din timp scrisului, Daoud continuă să colaboreze cu articole în ziare prestigioase precum Le Point, The New York Times şi Le Quotidien d’Oran.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.