Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
  • La reducere!
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
Forma ruinelor
ISBN
978-973-46-6619-5
An apariție
2018
Lună apariție
2
Număr pagini
496
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Forma ruinelor

Autori: Juan Gabriel Vásquez
9,99 lei

Vezi eBook
 

Traducere din limba spaniolă de Marin Mălaicu‑Hondrari

„Una dintre cele mai originale voci ale literaturii latinoamericane contemporane.” (Mario Vargas Llosa)

În 2014, un bărbat este arestat în Bogotá pentru că a încercat să fure din vitrină costumul găurit de gloanţe al lui Jorge Eliécer Gaitán, unul dintre cei mai charismatici politicieni din istoria Columbiei, asasinat în plină glorie, în timpul campaniei prezidenţiale din 1948. Juan Gabriel Vásquez, devenit narator şi mai tîrziu investigator, povesteşte cum a ajuns să-l cunoască pe acest bărbat, Carlos Carballo, şi să fie atras încetul cu încetul în obsesia lui pentru trecutul violent al ţării şi în universul tenebros al teoriilor conspiraţioniste. Astfel descoperă nu numai o legătură misterioasă între asasinarea, în 1914, a politicianului Rafael Uribe Uribe – cel care l-a inspirat pe García Márquez în crearea personajului Aureliano Buendía din Un veac de singurătate – şi uciderea liderului liberal Jorge Eliécer Gaitán, ci şi o faţă pînă atunci necunoscută a istoriei. Un policier nuanţat, cu puternice accente shakespeariene şi numeroase detalii autobiografice, Forma ruinelor este cel mai ambiţios şi mai provocator roman de pînă acum al scriitorului columbian.

„Pentru cine a citit întreaga operă a lui Gabriel García Márquez şi se află în căutarea unui nou romancier columbian, Juan Gabriel Vásquez este o descoperire pasionantă.” (Colm Tóibín)

„Printr-o împletire de realitate şi ficţiune, Vásquez se reinventează ca narator şi, într-un fel, ca investigator al crimelor din roman.” (El Periódico de Catalunya)

„Scriitorul columbian exorcizează în Forma ruinelor propriii demoni şi pe cei ai ţării sale, bîntuită încă de violenţe şi de teroarea semănată de cartelurile de droguri.” (El Norte de Castilla)

„Investigaţia lui Anzola este absolut hipnotică, o mostră de scriitură tensionată, agilă, inteligentă.” (El Mundo)

An apariție
2018
Lună apariție
2
Număr pagini
496
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Juan Gabriel Vásquez s-a născut la Bogotá, în 1973. După încheierea studiilor de drept la Universidad del Rosario din oraşul natal, a plecat la Paris şi a obţinut un doctorat în literatură latino-americană la Sorbona. A trăit în Belgia şi la Barcelona înainte de-a se întoarce în Columbia. A publicat până în prezent mai multe romane – Persona (1997), Alina suplicante (1999), Los informantes (2004), Historia secreta de Costaguana (2007), El ruido de las cosas al caer (2011; Zgomotul lucrurilor în cădere, Polirom, 2015, 2019), distins în acelaşi an cu Premio Alfaguara de Novela şi în 2014 cu International IMPAC Dublin Literary Award, Las reputaciones (2013), La forma de las ruinas (2015; Forma ruinelor, Polirom, 2018), nominalizat la Man Booker International Prize –, două volume de proză scurtă, Los amantes de Todos los Santos (2001) şi Canciones para el incendio (2018), o biografie, Joseph Conrad. El hombre de ninguna parte (2004), şi volumul de eseuri El arte de la distorsión (2009). A tradus din operele lui John Hersey, John Dos Passos, Victor Hugo şi E.M. Forster şi este editorialist al cotidianului columbian El Espectador.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.