Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
Lecții aparte
ISBN
978-973-46-5613-4
An apariție
2015
Lună apariție
10
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Lecții aparte

Autori: Helene Grimaud
INDISPONIBIL
9,99 lei

 
Traducere din limba franceza si note de Madalina Vatcu
 
„O poveste adevarata si o carte superba, perlata la rastimpuri de tablouri insorite si de fulguratii de scriitura.” (Le Point)
 
Melanj de fictiune si confesiune, Lectii aparte respira aceeasi virtuozitate si sensibilitate cu care Helene Grimaud interpreteaza o piesa muzicala, fiind o invitatie sa redescoperi farmecul lumii si bucuria de a trai. Epuizata de turnee, de inregistrari si de munca la adapostul pentru lupi, Helene hotaraste sa se rupa de rutina zilnica si sa porneasca intr-o calatorie, cu speranta ca astfel va izbuti sa-si recapete pofta de viata. Deopotriva initiatic si launtric, acest voiaj ii va purta pasii spre insorita Italie – de la riviera venetiana, impregnata de muzica lui Mahler, la pasnicul Assisi, unde spiritul Sfintului Francisc dainuie peste veacuri, si la ispititorul Como – si-i va prilejui intilniri cu necunoscuti enigmatici care o vor ajuta sa-si raspunda intrebarilor ce o framinta.
 
„Oare invatam sa traim altfel decit prin suferinta experientei? Viata este rodul unei ucenicii indelungate. Pentru mine, ea a fost multa vreme ciocnire de placi tectonice – nici nu va puteti inchipui ce cutremure a stirnit! Astazi, sint impacata cu mine si cu lumea. Am gasit un echilibru intre muzica si celelalte vieti ale mele, consacrate naturii, scrisului, solitudinii.” (Helene Grimaud)
 
„Un portret intim si uimitor, conturat cu blindetea privirii sale patrunzatoare si rafinamentul viziunii asupra lumii.” (LExpress)
 
 
An apariție
2015
Lună apariție
10
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Helene Grimaud (n. 1969, Aix-en-Provence) este o pianista stralucita, specialista in etologie. La 7 ani i-a fost descoperita pasiunea pentru muzica. A studiat la Conservatorul din Paris, iar la 14 ani a sustinut primul concert. De-a lungul vietii, a evoluat pe scene din intreaga lume, alaturi de orchestre filarmonice din Europa si din Statele Unite, sub bagheta a numerosi dirijori. Discografia sa cuprinde compozitori precum Rahmaninov, Chopin, Schumann, Brahms, Gershwin, Ravel, Beethoven, Bartok, Mozart, Bach, Debussy sau Sostakovici. La 21 de ani s-a stabilit pentru o perioada in Florida, unde intimplator si-a descoperit pasiunea pentru lupi, carora le-a studiat comportamentul si pentru a caror protejare a infiintat o asociatie si un parc. La Editura Polirom i-a aparut in 2015 volumul Intoarcere la Salem.Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.