- ISBN
- 978-973-46-3149-0
- An apariție
- 2014
- Lună apariție
- 6
- Număr pagini
- 344
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- BIBLIOTECA POLIROM > Actual
- Domenii
Dragoste, spionaj si literatura in Anglia anilor ’70
In urma unei aventuri cu un barbat mai in virsta, Serena Frome, o studenta la Cambridge pe cit de frumoasa, pe atit de inteligenta, e racolata de MI5. Sintem in anul 1972. Razboiul Rece e departe de a se fi incheiat. Legendarul serviciu secret britanic e decis sa manipuleze scena culturala, finantindu-i pe scriitorii care se exprima critic fata de comunism. Operatiunea primeste numele de cod Sweet Tooth. Cititoare avida, Serena devine candidata ideala pentru o actiune de infiltrare in cercurile unui tinar si promitator scriitor pe nume Tom Haley. La inceput ii indrageste povestirile, apoi se indragosteste chiar de autor. Va reusi ea oare sa-si ascunda existenta dubla? Ca sa iasa din aceasta dilema, Serena se vede nevoita sa renunte la regula de capatii a spionajului: sa n-ai incredere in nimeni. De aici inainte, granita dintre realitate si fictiune se estompeaza. Lucru valabil si pentru cititorul care descopera in noul roman al lui Ian McEwan nu atit o poveste de spionaj, cit una despre tradare, duplicitate si manipulare a adevarului si, nu in ultimul rind, o poveste despre forta nebanuita a scrisului. O extraordinara panorama a tumultuosilor ani ’70, profund marcati de atacuri teroriste, greve, penurie economica, fuste mini si revolutia sexuala, Operatiunea Sweet Tooth ascunde naratiuni care se intrepatrund, finalul neasteptat chemind la o noua lectura, la fel de incitanta.
„O carte sublima despre carti, despre cum se scrie si cum se citeste un roman, despre doza de spionaj pe care o presupun scrisul si cititul. Ca sa scrie Operatiunea Sweet Tooth, Ian McEwan a spionat viata reala, iar lectura romanului este si ea o invitatie la spionaj!” (Financial Times)
- An apariție
- 2014
- Lună apariție
- 6
- Număr pagini
- 344
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori
Ian McEWAN, unul dintre cei mai faimoşi scriitori britanici contemporani, este autorul romanelor Gândacul, Maşinării ca mine, Coajă de nucă, Legea copiilor, Operaţiunea Sweet Tooth, Solar, Pe plaja Chesil, Sâmbătă, Ispăşire (laureat al National Book Critics Circle Award şi W.H. Smith Literary Award), Amsterdam (distins cu Booker Prize), Durabila iubire, Inocentul, Copilul furat (pentru care a primit Whitbread Award), Câinii negri, Mângâieri străine (ambele nominalizate la Booker Prize) şi Grădina de ciment. A scris şi volumele de povestiri Prima dragoste, ultimele ritualuri (câştigător al Somerset Maugham Award) şi În aşternuturi, precum şi cartea pentru copii Visătorul. În anul 2011 i-a fost acordat Premiul Târgului de carte de la Ierusalim.