Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
Kartografie
ISBN
978-973-46-4357-8
An apariție
2014
Lună apariție
5
Număr pagini
344
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Kartografie

Autori: Kamila Shamsie
Ultimele produse in stoc
9,99 lei

Vezi eBook
 
Traducere din limba engleza si note de Ona Frantz
 
„Mai presus de orice, Kartografie este o poveste de iubire autentica.” (Guardian)
 
Kartografie este o poveste de iubire impregnata cu un umor fin si o fireasca nostalgie dupa anii luminosi ai copilariei. Tinara Raheen si Karim, prietenul ei din copilarie, sint prinsi intr-o relatie ce oscileaza intre prietenie inflacarata si dragoste nemarturisita, ce se perpetueaza peste ani. Cei doi traiesc in Karachi si isi petrec aproape tot timpul impreuna, in mediul securizat al caselor parintilor, caci orasul e tulburat de conflicte etnice. Despartiti in urma emigrarii familiei lui Karim in Anglia, tinerii se intilnesc din nou, dar tensiunile acumulate in timp explodeaza atit in societatea pakistaneza, cit si intre ei doi. Exista un secret care le invenineaza relatia si care are legatura cu parintii lor, un schimb ciudat de logodnice si o tradare provocata de lasitate, dar si cu istoria tulburata a Pakistanului. Caci romanul Kamilei Shamsie este in primul rind despre oameni, despre brutalitatea unei societati, despre zadarnicele chinuri ale dragostei intr-o lume divizata si intoleranta.
 
„Kamila Shamsie dovedeste o perceptie acuta si empatica a neastimparului si plictiselii adolescentine, a fantasmelor infrigurate ale maturizarii. O carte convingatoare, inteligenta, memorabila.” (Times Literary Supplement)
 
„Sclipitorul roman al lui Shamsie, ale carui pagini emana o iubire puternica si netarmurita pentru Karachi, insufla acestui oras vibrant o viata dinamica si are pasaje de un autentic rafinament. O reusita remarcabila.” (The Times)
 
Kartografie ofera o imagine caleidoscopica impetuoasa si cuceritoare a orasului natal al autoarei si a fortelor care mentin coeziunea in Karachi, precum si a celor care ameninta sa-l distruga.” (The Observer)
 
Carte recomandata de
An apariție
2014
Lună apariție
5
Număr pagini
344
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Kamila Shamsie s-a născut în 1973, în Pakistan, într-o familie de scriitori. A debutat în 1998, cu romanul In the City by the Sea, distins la un an după apariţie cu Premiul pentru Literatură acordat de prim-ministrul pakistanez. I-au urmat romanele Salt and Saffron (2000), elogiat de critica literară şi foarte bine primit de public, şi Kartografie (2002), pentru care a obţinut Premiul Patras Bokhari al Academiei de Litere din Pakistan. În 2005 i-a apărut romanul Broken Verses, urmat, în 2009, de Burnt Shadows şi, în 2014, de A God in Every Stone. Kamila Shamsie a copilărit la Karachi, apoi şi-a împărţit timpul între Karachi şi Londra, ocazional predînd scriere creativă la Hamilton College din New York. În prezent locuieşte la Londra, avînd dublă cetăţenie. La Editura Polirom a apărut romanul Kartografie (2014).



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.