Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
Harta şi teritoriul
ISBN
978-973-46-3486-6
An apariție
2013
Lună apariție
4
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Harta şi teritoriul

Autori: Michel Houellebecq
 
Editia a II-a, 2013
 
Traducere din limba franceza si note de Daniel Nicolescu
 
Romanul Harta si teritoriul (2010), distins cu Premiul Goncourt, este o imagine in raspar a lumii artei contemporane si a caracterului profund comercial al productiilor sale, ce-si vehiculeaza la nesfirsit amalgamul de clisee.
 
Deopotriva clasic si modern, Harta si teritoriul este romanul unui scriitor ajuns la maturitate, care mediteaza cu o detasare ironic-melancolica asupra starii lumii si a fiintelor ce o populeaza. Naratiunea urmareste parcursul biografic si creativ al lui Jed Martin, un artist mizantrop care devine faimos in intreaga lume datorita fotografiilor de harti realizate pentru Ghidurile Michelin si ciclului sau de portrete infatisind meserii. Contrar tuturor asteptarilor, arta sa conceptuala, lipsita de orice suflu cultural, se dovedeste a fi un mare succes comercial. Printr-o magistrala punere in abis, povestea ia o intorsatura insolita cind Michel Houellebecq, care ii pozeaza lui Jed pentru portretul infatisind meseria de scriitor, devine personaj al propriului roman si este omorit cu un sadism cutremurator in casa lui din Loiret.
 
„In Harta si teritoriul se afla toate elementele care i-au consolidat succesul lui Michel Houellebecq: ipostazierea ironica a societatii contemporane, lipsa dezolanta a dialogului, ca sa nu mai vorbim de opiniile transante despre arta, dragoste, dorinta, sexualitate, prostitutie si alcool.” (Le Figaro)

Harta si teritoriul se ofera cititorului ca un autoportret fin lucrat, extravagant si sarcastic, respirind un aer melancolic familiar, palpabil. Melancolia a devenit tonalitatea dominanta si, privit prin ea, pesimismul lui Houellebecq capata un aer tenebros.” (Telerama)
 
 
An apariție
2013
Lună apariție
4
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Michel HOUELLEBECQ s-a născut în 1958, în insula Réunion. A studiat agronomia la Institutul Naţional de Agronomie Paris-Grignon şi cinematografia la Şcoala Naţională Superioară Louis Lumière, pe care a abandonat-o înainte de obţinerea diplomei din cauza unei crize personale şi profesionale cu care se confrunta. Deşi şi-a început cariera literară ca poet (volumul de debut, La Poursuite du bonheur, primind, în 1991, Premiul Tristan Tzara), a devenit cunoscut publicului larg pentru romanele sale, care i-au adus un succes extraordinar şi recunoaştere internaţională, fiind traduse în peste patruzeci de limbi. Cărţile lui au fost recompensate cu premii prestigioase (printre cele mai importante, Premiul Goncourt, pentru Harta şi teritoriul, şi Premiul IMPAC, pentru Particulele elementare) şi vândute în milioane de exemplare în toată lumea. În 2019, Michel Houellebecq a fost decorat cu Legiunea de Onoare. De acelaşi autor au mai apărut: Extinderea domeniului luptei (1994; Polirom, 2005, 2016), Particulele elementare (1998; Polirom, 2006, 2012), Platforma (2001; Polirom, 2003, 2011), Posibilitatea unei insule (2005; Polirom, 2006, 2014), Inamici publici (2008; Polirom, 2009), în colaborare cu Bernard-Henri Lévy, Intervenţii 2. Urme (2009; Polirom, 2021), Harta şi teritoriul (2010; Polirom, 2011, 2013, 2017) şi Un pic mai rău (2020; Polirom, 2022).

 



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.