Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
Zece cezari
ISBN ePub

978-973-46-9020-6

ISBN PDF

978-973-46-9021-3

An apariție

2022

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
-
Domenii
Istorie > Europa
        >> General

Zece cezari

Împărații romani de la Augustus la Constantin cel Mare

Autori: Barry Strauss
41.95 lei
Pentru descarcarea cartilor, plata se face on-line catre partenerii nostri, in regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descarcare le puteti afla de pe pagina web a librariei virtuale spre care veti fi directionat. La finalul cumparaturilor, puteti reveni pe site-ul editurii Polirom. Va multumim!
Va rugam sa alegeti formatul dorit de la partenerii nostri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cartile noastre digitale pot fi descarcate si de pe urmatoarele librarii on-line:
Vezi varianta tiparita
 

Traducere de Anacaona Mîndrilă-Sonetto

O lucrare esențială și edificatoare, în care Barry Strauss spune povestea Imperiului Roman de la creșterea și până la transformarea lui, de la Augustus, care l-a întemeiat, la Constantin cel Mare, care l-a făcut creștin și a mutat capitala în est, la Constantinopol. În aceste secole, Roma a câștigat în frumuseţe și teritoriu, pe care apoi le-a pierdut. Până în secolul al IV-lea, în vremea lui Constantin, Imperiul Roman se schimbase atât de mult din punct de vedere geografic, etnic, religios și cultural, încât pentru Augustus ar fi fost de nerecunoscut. Influenţa Romei se păstrează astăzi în multe privințe, iar Strauss examinează această moștenire de durată prin viețile bărbaților care au format-o: Augustus, Tiberius, Nero, Vespasian, Traian, Hadrian, Marcus Aurelius, Septimius Severus, Diocletian și Constantin – care, de-a lungul veacurilor, au învățat să asigure guvernarea unui imperiu adaptându-se când era nevoie și perseverând mereu, cu orice preț.

„Forța acestei abordări este că oferă perspectivă. De prea multe ori cărțile despre Roma reiau aspecte familiare, zăbovind asupra obraznicului Nero, a capacităților militare sau a birocrației eficiente. Dar, după cum arată Strauss, Roma era mult mai complexă și mult mai interesantă...” (The New York Times Book Review)

An apariție
2021
Lună apariție
3
Număr pagini
416
Tip ediție
cartonată
Format
150x225
Fără comentarii


Despre autori


Barry Strauss este profesor de istorie la Cornell University. A obţinut un doctorat la Yale University şi a primit premiul Clark pentru excelenţă didactică la Cornell. Expert în istorie militară antică şi autor a numeroase cărţi, printre care: Athens after the Peloponnesian War: Class, Faction, and Policy, 403-386 B.C. (1987), The Battle of Salamis: The Naval Encounter That Saved Greece – and Western Civilization (2004), The Trojan War: A New History (2006) și The Spartacus War (2009). De acelaşi autor, la Editura Polirom au mai apărut Mari comandanți. Alexandru, Hannibal, Cezar și arta conducerii (2012, 2022) și Zece cezari. Împăraţii romani de la Augustus la Constantin cel Mare (2021).Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.