- ISBN
- 978-973-46-8485-4
- An apariție
- 2021
- Lună apariție
- 4
- Număr pagini
- 224
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- -
- Domenii
Traducere de Nicolae Constantinescu
Maria, creștină din Bakhdida, o veche așezare din nordul Irakului, este profesoară de engleză. În 2014, cînd Statul Islamic pune stăpînire pe orășelul ei, are 35 de ani. E frumoasă, blondă, cu ochii verzi – o pradă de preț pentru jihadiști. În decurs de doi ani, va fi vîndută de treisprezece ori ca sclavă sexuală și va îndura cele mai cumplite abuzuri. Cînd este eliberată din acest infern, nu mai e decît o umbră a femeii atrăgătoare de altădată. Pentru ca totul să fie și mai dureros, membrii propriei familii se rușinează cu ea: poate mai bine ar fi murit decît să-i dezonoreze. Dar Maria, chiar desfigurată de violențele suferite, dorește să trăiască, fiindcă nu a uitat nimic și vrea ca adevărul să fie cunoscut. Povestea ei este povestea a mii de femei creștine și yazidite transformate de Statul Islamic în sclave. Cartea aceasta, scrisă împreună de o jurnalistă și un filosof, este mărturia ei.
- An apariție
- 2021
- Lună apariție
- 4
- Număr pagini
- 224
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori
Sara Daniel este jurnalistă, specializată în Orientul Mijlociu. A lucrat ca reporter în Afganistan și Irak, unde a fost corespondentă la Bagdad pentru Le Nouvel Observateur. În 2014, a devenit șefa serviciului extern al acestei publicații. De aceeași autoare: Guerres d’aujourd’hui. Pourquoi ces conflits? Peut-on les résoudre? (2008), Iran: La révolte verte. La fin de l’islam politique? (împreună cu Ahmad Salamatian, 2010), Guerres intimes. Une femme reporter de guerre raconte (2012).
Benoît Kanabus, doctor în filosofie, fost cercetător la Fonds National Belge de la Recherche Scientifique, este în prezent profesor invitat la Centrul de Filosofie a Dreptului de la Université Catholique din Louvain și profesor la Catholic University din Arbil. De același autor: La généalogie du concept d’Archi-Soi chez Michel Henry (2011), La Ducasse rituelle de Mons (coord., 2013).