Pachet promoţional Barry Strauss
Informații pachet
Prețul întreg 193.95 RON, economisiți 84.95 RON.
Descrierea cărților din pachet
Traducere din limba engleză de Ovidiu-Gheorghe Ruţa
După asasinarea lui Iulius Caesar, de Idele lui Marte, în 44 î.Hr., şi înfrângerea conspiratorilor care l-au ucis, în confruntarea de la Philippi, lupta pentru puterea supremă la Roma s-a dat între doi rivali extrem de dârji şi ambiţioşi: Marcus Antonius şi tânărul Octavian, moştenitorul ales de Caesar. Când Antonius s-a îndrăgostit de cea mai puternică femeie din lumea antică – Cleopatra, regina Egiptului –, zădărnicind astfel ambiţia lui Octavian de a conduce singur imperiul, lupta dintre cei doi a degenerat într-un nou război civil. În anul 31 î.Hr., la Actium a avut loc una dintre cele mai mari bătălii navale din Antichitate, la care au luat parte mai mult de 600 de nave şi circa 200.000 de oameni, dar şi o regină. A câştigat-o Octavian, iar Antonius şi Cleopatra s-au sinucis.
Bătălia de la Actium a avut urmări de maximă însemnătate pentru Imperiul Roman. Dacă Antonius şi Cleopatra ar fi câştigat, capitala imperiului ar fi fost strămutată din Roma la Alexandria, iar latina ar fi devenit a doua limbă în imperiu, după limba greacă, vorbită în Răsăritul mediteraneean. Victoria lui Octavian, devenit Augustus, a permis instaurarea unui regim politic nou, în care republica era mai curând o formă fără fond, condusă de un monarh cu puteri depline, cel care este considerat pe bună dreptate primul împărat roman.
În această reconstituire livrescă splendid repovestită de Barry Strauss – o autoritate în istoria Antichităţii – sunt prezentate Bătălia de la Actium şi consecinţele ei, cu tot dramatismul şi cu acribia pe care le merită. Războiul care a creat Imperiul Roman este o carte esenţială, subtilă şi captivantă, având în centrul ei trei dintre cele mai impunătoare figuri ale lumii antice.
Fisa tehnica
- An apariție
- 2022
- Lună apariție
- 10
- Număr pagini
- 344
- Tip ediție
- cartonată
- Format
- 150x225
Traducere de Anacaona Mîndrilă-Sonetto
O lucrare esențială și edificatoare, în care Barry Strauss spune povestea Imperiului Roman de la creșterea și până la transformarea lui, de la Augustus, care l-a întemeiat, la Constantin cel Mare, care l-a făcut creștin și a mutat capitala în est, la Constantinopol. În aceste secole, Roma a câștigat în frumuseţe și teritoriu, pe care apoi le-a pierdut. Până în secolul al IV-lea, în vremea lui Constantin, Imperiul Roman se schimbase atât de mult din punct de vedere geografic, etnic, religios și cultural, încât pentru Augustus ar fi fost de nerecunoscut. Influenţa Romei se păstrează astăzi în multe privințe, iar Strauss examinează această moștenire de durată prin viețile bărbaților care au format-o: Augustus, Tiberius, Nero, Vespasian, Traian, Hadrian, Marcus Aurelius, Septimius Severus, Diocletian și Constantin – care, de-a lungul veacurilor, au învățat să asigure guvernarea unui imperiu adaptându-se când era nevoie și perseverând mereu, cu orice preț.
„Forța acestei abordări este că oferă perspectivă. De prea multe ori cărțile despre Roma reiau aspecte familiare, zăbovind asupra obraznicului Nero, a capacităților militare sau a birocrației eficiente. Dar, după cum arată Strauss, Roma era mult mai complexă și mult mai interesantă...” (The New York Times Book Review)
Fisa tehnica
- An apariție
- 2021
- Lună apariție
- 3
- Număr pagini
- 416
- Tip ediție
- cartonată
- Format
- 150x225
Traducere de Paul Aneci
Deşi tacticile de luptă şi armele s-au schimbat de-a lungul secolelor, războaiele din prezent nu diferă foarte mult de cele din trecut – aceasta este concluzia istoricului Barry Strauss după ani de cercetări în Italia, Franţa, Grecia, Turcia şi Tunisia, pe urmele celor mai mari comandanţi ai lumii antice. Alexandru, Hannibal şi Cezar nu au fost doar strategi de geniu, ci şi oameni de stat şi lideri excepţionali. Au ştiut să privească dincolo de câmpul de luptă pentru a învăţa pe cine să înfrunte, când să înceapă şi când să pună capăt unui război şi cum să asigure stabilitatea teritoriilor cucerite. Pornind de la dovezile arheologice şi documentele consultate, Barry Strauss ne arată unde anume şi-au demonstrat aceştia geniul, unde au greşit şi mai ales care sunt calităţile esenţiale ale unui mare lider.
„Istoricul Barry Strauss descrie în mod judicios trăsăturile a trei conducători legendari pe parcursul celor cinci etape ale războiului: atacul, rezistenţa, ciocnirea, strângerea laţului şi momentul când trebuie să te opreşti... Strauss ne ajută să ne conturăm o imagine mai clară a celor trei comandanţi de geniu şi face ca istoria militară să devină extrem de atrăgătoare.” (Kirkus Reviews)
„Eroi militari faimoşi şi glorioşi, dar totodată şi maeştri ai intrigilor politice, Alexandru cel Mare, Hannibal şi Iuliu Cezar au devenit cunoscuţi ca mari strategi şi generali pe câmpul de luptă. După cum arată cu iscusinţă clasicistul Barry Strauss în această antrenantă serie de istorii, cei trei lideri nu au fost doar comandanţi militari, ci şi oameni de stat. Repovestindu-le viaţa în detaliu, Strauss compară felurile în care au reuşit fiecare să parcurgă cele cinci etape ale războiului şi motivele pentru care până la urmă nu şi-au atins ţelurile.” (Publishers Weekly)
Fisa tehnica
- An apariție
- 2022
- Lună apariție
- 5
- Număr pagini
- 312
- Tip ediție
- cartonată
- Format
- 150x225