Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
Eu sînt Malala
ISBN
978-973-46-4536-7
An apariție
2014
Lună apariție
6
Număr pagini
344
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
-
Domenii
Istorie > Asia
        >> Asia Centrală

Eu sînt Malala

Autori: Malala Yousafzai , Christina Lamb
44,95 lei

Vezi eBook
 
Premiul Nobel pentru Pace 2014
 
Traducere din limba engleza de Ioana Georgescu

Povestea fetei care a luptat pentru educatie si a fost impuscata de talibani

M-am nascut intr-o tara care a luat fiinta la miezul noptii. Cind am fost atit de aproape de moarte, abia trecuse de miezul zilei.
 
Cind talibanii au ocupat Valea Swat din Pakistan, printre foarte putinii care au indraznit sa protesteze a fost si o fata. Malala Yousafzai a refuzat sa taca si a luptat pentru dreptul ei la educatie. In ziua de marti, 9 octombrie 2012, la cincisprezece ani, Malala aproape ca a platit cu viata aceasta indrazneala. In timp ce se afla in autobuzul care o aducea acasa de la scoala, a fost impuscata in cap de la mica distanta.
Desi aproape nimeni nu mai credea ca va trai, Malala s-a insanatosit, iar fetita nascuta intr-o regiune din nordul Pakistanului a ajuns sa tina discursuri in salile sediului ONU din New York. La saisprezece ani, Malala este un simbol al protestelor pasnice si cea mai tinara persoana nominalizata vreodata la Premiul Nobel pentru Pace.
 
Eu sint Malala este povestea extraordinara a unei familii dezradacinate de terorismul global, o poveste despre lupta pentru dreptul fetelor la educatie, despre un tata care, infiintind el insusi o scoala, si-a incurajat permanent fiica sa se exprime liber si sa continue sa invete. Totodata, este marturia curajului unor parinti care isi iubesc cu ardoare fiica intr-o societate care pretuieste fiii.

Eu sint Malala ne intareste credinta in puterea oamenilor de a schimba lumea.

An apariție
2014
Lună apariție
6
Număr pagini
344
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Malala Yousafzai este cofondatoare și membră a conducerii organizaţiei Malala Fund. A început să militeze pentru educaţie la vîrsta de unsprezece ani, perioadă în care a scris un blog anonim pentru BBC Urdu despre viaţa sub ameninţarea talibanilor din valea Swat, Pakistan. Pe urmele tatălui său, Malala a susţinut public dreptul fetelor la educaţie, ajungînd să fie mediatizată și premiată în întreaga lume. La cincisprezece ani, a fost atacată de talibani pentru crezul ei. Malala a găsit refugiu și ajutor în Marea Britanie și și-a continuat lupta pentru fetele din întreaga lume. În 2013 a pus bazele Malala Fund împreună cu tatăl ei, Ziauddin. Un an mai tîrziu, a cîștigat Premiul Nobel pentru Pace în semn de recunoaștere a eforturilor sale de a conferi fiecărei fete dreptul la doisprezece ani de educaţie de calitate, sigură și gratuită. Studiază filosofie, politică și economie la Universitatea Oxford.



Christina Lamb este jurnalistă la The Sunday Times. A obţinut numeroase premii pentru reportajele sale, între care se remarcă cele despre ocupaţia sovietică din Afganistan şi despre războiul împotriva terorismului. Este autoarea bestsellerurilor The Africa House, Waiting for Allah, The Sewing Circles of Herat, Small Wars Permitting şi (împreună cu Malala Yousafzai) I Am Malala (Eu sînt Malala, Polirom, 2014).



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.