Cartea Malalei lamureste multe lucruri despre pastuni si Pakistan, despre intemeierea statului si istoria lui recenta, prins intre doua sfere de influenta prelungite din secolul trecut in prezent, cea sovietica si cea americana. Pakistanul pastreaza amintirea lui Alexandru ce Mare, dar traieste mereu in febra luptei dintre autoritatile statului si cele religioase ce tind sa isi faca propriile legi, in numele credintei.
In cartea Malalei apar formulari memorabile: „Unora le e frica de stafii, altora de paianjeni – noua ne e frica de semenii nostri”. Sau cele rostite in discursul tinut la ONU, cind, dupa spusele tatalui, a devenit fiica lumii intregi: „Permiteti-ne sa ne luam cartile si stilourile, sint cele mai puternice arme de care dispunem. Un copil, un profesor, o carte si un stilou pot schimba lumea”. Iar tatal ei si ea insasi dovedesc ca se poate.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.