Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
Benoni
ISBN
978-973-46-8350-5
An apariție
2021
Lună apariție
1
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Benoni

(ediție de buzunar)

Autori: Knut Hamsun
24,95 lei

 

Premiul Nobel pentru Literatură 1920

Traducere din limba norvegiană de Valeriu Munteanu

Apărut în 1908, Benoni constituie prima parte a unui diptic romanesc, fiind completat de Rosa, publicat în acelaşi an. Personajul principal, Benoni Hartvigsen, este, la începutul cărţii, un pescar şi poştaş sărac. O fire energică, din care cauză este considerat de consăteni un drac de om, Benoni primeşte într-o zi o mare sumă de bani, devenind încet-încet unul dintre cei mai bogaţi oameni din Sirilund, comuna în care se desfăşoară acţiunea romanului.

An apariție
2021
Lună apariție
1
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Scriitorul norvegian Knut Hamsun (1859‑1952) este considerat unul dintre cei mai influenţi autori ai începutului de secol XX. Pionier al literaturii psihologice, experimentînd tehnici precum fluxul conştiinţei şi monologul interior, Hamsun a înrîurit creaţia unor scriitori precum Thomas Mann, Franz Kafka, Maxim Gorki, Stefan Zweig, Henry Miller, Herman Hesse sau Ernest Hemingway. A scris peste douăzeci de romane, un volum de poezie, proză scurtă, piese de teatru, eseuri. A cunoscut succesul în 1890, odată cu publicarea romanului Foamea, urmat de Mistere (1892), Pan (1894) şi Victoria (1898). În 1920 i se decernează Premiul Nobel pentru literatură pentru romanul Rodul pămîntului (1917). Simpatiile pentru Germania nazistă au condus la arestarea şi amendarea sa după cel de‑al Doilea Război Mondial.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.