Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
Rosa
ISBN
978-973-46-8351-2
An apariție
2021
Lună apariție
1
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Rosa

(ediție de buzunar)

Autori: Knut Hamsun
24,95 lei

 

Premiul Nobel pentru Literatură 1920

Traducere din limba norvegiană de Valeriu Munteanu

În Rosa, continuarea romanului Benoni, îl regăsim pe ciudatul şi pitorescul parvenit cu inimă mare Benoni Hartvigsen, devenit bogatul B. Hartwich. Prin el se prelungeşte una dintre temele majore ale dipticului: repulsia faţă de bani, un produs al civilizaţiei urbane care ucide încet-încet valorile străvechi ale culturii rurale. În egală măsură, urmărim destinele aceloraşi personaje principale: Mack, marele senior, şi frumoasa Rosa, cu zbuciumul ei amoros. Totuşi, optica se schimbă odată cu apariţia impetuoasă a doi noi protagonişti: studentul Parelius, cel care scrie romanul, şi baroneasa, fiica lui Mack, capricioasă, bizară şi machiavelică. Baroneasa trăieşte cu amintirea obsedantă a locotenentului Glahn, frumosul vînător sălbatic din romanul Pan. [...] Romanul de faţă aduce un suflu nou în opera lui Knut Hamsun. De fapt, în spatele diversităţii personajelor, se impune prezenţa obsedantă a iubirii, resimţită continuu ca o cruzime. În această lume decepţionată, cruzimea iubirii conferă viziunii umane un tragism sfîşietor, o intensitate la limita sufocării, într-o atmosferă de monotonie şi de angoasă care imprimă romanului o gravitate dulce-amară, excepţională.

An apariție
2021
Lună apariție
1
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Scriitorul norvegian Knut Hamsun (1859‑1952) este considerat unul dintre cei mai influenţi autori ai începutului de secol XX. Pionier al literaturii psihologice, experimentînd tehnici precum fluxul conştiinţei şi monologul interior, Hamsun a înrîurit creaţia unor scriitori precum Thomas Mann, Franz Kafka, Maxim Gorki, Stefan Zweig, Henry Miller, Herman Hesse sau Ernest Hemingway. A scris peste douăzeci de romane, un volum de poezie, proză scurtă, piese de teatru, eseuri. A cunoscut succesul în 1890, odată cu publicarea romanului Foamea, urmat de Mistere (1892), Pan (1894) şi Victoria (1898). În 1920 i se decernează Premiul Nobel pentru literatură pentru romanul Rodul pămîntului (1917). Simpatiile pentru Germania nazistă au condus la arestarea şi amendarea sa după cel de‑al Doilea Război Mondial.Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.