Copiii supradotați. Educație,...
ISBN
973-683-661-4
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
192
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
TALENTUM
Domenii

Copiii supradotați. Educație, dezvoltare emoțională și adaptare socială

Autori: Yolanda Benito
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Traducere de Mihaela Sirotta, Gianina Massari, Mihaela Grigore, Laura Dumbraveanu. Prefata de Carmen Cretu. In Romania, identificarea si stimularea talentelor se fac inca dupa vechile metode mostenite din perioada comunista, de antrenare a talentelor cu prioritate in vederea competitiilor scolare aici si acum, gen olimpiada. Modelul de imbogatire psihopedagogica si sociala, propus in aceasta carte de prestigioasa cercetatoare spaniola Yolanda Benito, mizeaza pe sensibilizarea parintilor si educatorilor in stimularea copiilor supradotati, adresindu-se direct celor implicati, avertizind chiar publicul larg cu privire la riscurile diverselor demersuri de politica educationala coordonate inadecvat. Cercetarile recente invocate, studiile de caz si marturiile, renuntarea la detaliile metodologice si la limbajul ultraspecializat sunt elemente ce fac lectura deosebit de accesibila, atractiva, fiecare cititor regasindu-se pe sine, fie in ipostaza de virtual subiect, fie de parinte, educator, prieten sau coleg.
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
192
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Definirea si delimitarea conceptelor • Modele de inteligenta si supradotare • Dezvoltarea cognitiva si aspectele calitative ale inteligentei • Personalitatea • Identificarea copilului supradotat • Transformarile emotionale si problematica adaptarii la elevii supradotati • Interventii educative generale • Pregatirea profesorilor pentru educarea copiilor supradotati


Despre autori


Yolanda Benito (n. 1961) a urmat cursuri internationale de psihologie si educatie. A activat in domeniul educarii copiilor supradotati. Este profesor la sectia de psihologie a Universitatii din Valladolid, Spania.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.