Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
Relaţii eşuate
ISBN
978-973-46-8307-9
An apariție
2020
Lună apariție
12
Număr pagini
152
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
SERIA DE AUTOR Aurora Liiceanu
Domenii

Relaţii eşuate

Să nu te încurci niciodată cu un bărbat însurat

Autori: Aurora Liiceanu
24,95 lei

 

„Nu aș dori să se creadă că relațiile eșuate sînt o nenorocire, că trebuie să te ferești să trăiești asemenea experiențe. Avem, în cursul vieții, întîmplări rele, experiențe rele, trădări, adesea chiar din partea unor oameni apropiați nouă, calomnii, dezamăgiri, accidente nefericite, minciuni, intrigi, înșelări, invidii. Toate acestea formează un tezaur al răului care are un mare impact asupra vieții noastre. Nu putem uita ce ni s‑a întîmplat ca experiență negativă. Are vreun rol acest tezaur al răului? Da, spun psihologii, ne face să ne ferim de răul cu care ne‑am putea confrunta, deci are și o latură pozitivă. Nelăsîndu‑ne să uităm ceea ce ne‑a provocat nefericire, suferință, ne avertizează să evităm în viitor ceva ce este rău pentru noi. Ne face să fim mai prudenți, mai conștienți de adversitățile vieții și ne dă o lecție de supraviețuire.” (Aurora Liiceanu)

Eleni și Tina provin din medii foarte diferite, însă au multe în comun: amîndouă sînt grecoaice, amîndouă urmează medicina în România, apoi se repatriază. Amîndouă sînt prietenele Aurorei Liiceanu și amîndouă încep la un moment dat relații cu bărbați căsătoriți. Dacă Eleni se desparte de iubitul ei însurat – fără să-și poată depăși în plan personal condiția socială originară și alegîndu-și mereu parteneri cu un statut modest –, Tina rămîne ani la rînd alături de al ei. Poveștile celor două femei sînt completate de o alta al cărei protagonist este un bărbat: Charles Lindbergh, celebrul pilot american idolatrizat de toată lumea în timpul vieții sale, despre care după decenii s-a aflat că, în paralel cu familia oficială din Statele Unite, a avut trei familii neoficiale în Germania. Analizînd dinamica tuturor acestor relații și a altora, Aurora Liiceanu încearcă să înțeleagă ce anume îi determină pe unii să se angajeze în legături care implică duplicitate și compromis și ce consecințe pot avea asemenea legături asupra psihicului și a vieții noastre.

An apariție
2020
Lună apariție
12
Număr pagini
152
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii

O întîlnire cu verdict • Duplicitate și complicitate • Năvodul – lașitate masculină și complicitate feminină • Promisiuni deșarte și obișnuință • Memorie și uitare • Traiul în trei. Un zid imposibil de trecut



Despre autori


Aurora LIICEANU, doctor în psihologie, a lucrat în cercetare și a predat psihologie la diferite universități din București, dar și la UQAM (Canada) sau EHESS (Franța). În prezent este cercetător senior la Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” din cadrul Academiei Române. De aceeași autoare, la Editura Polirom au mai apărut: Rănile memoriei. Nucșoara și rezistența din munți (2003, 2012), Prin perdea (2009, 2012), Rendez-vous cu lumea (2010, 2012), La taifas (2010, 2012, 2016, 2018), Viața nu-i croită după calapod (2011, 2019), Cuvinte încrucișate (2012, 2017), Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminității (2013, 2019), Legături de sânge. Povestea Ioanei (2013), Soacre și nurori. La cine este cheia? (2014, 2018), Valurile, smintelile, păcatele. Psihologiile românilor (2015), Nici alb, nici negru. Radiografia unui sat românesc (1948-1998) (2015), Dragostea cea veche îți șoptește la ureche. Primele iubiri (2015, 2016, 2019), Ea și El. Biografia unei relații (2016, 2020), Madlena (2017), Putere și sânge. O aventură indiană (2018), Tânăra cu părul alb. Misterul Nabokov (2019), Așteptarea Penelopei (2019), Fără. Despre iubire, suferință și pierdere (2020), Sindromul Greta Garbo. Despre celebritate și anonimat (2020), Relații eșuate. Să nu te încurci niciodată cu un bărbat însurat (2020), Efectul de undă (2021), Totdeauna singură. Nefericiri paralele (2022), Travesti. Identități fluide (2022) și Dinastii dulci (2023).

 



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.