Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
Generaţia Z
ISBN ePub

978-973-46-9067-1

ISBN PDF

978-973-46-9068-8

An apariție

2022

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
PSIHOLOGIA COPILULUI & PARENTING
Domenii

Generaţia Z

Autori: Elena Bonchiș
27.95 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 

O perspectivă psihologică şi educaţională

Gîndul de a scrie această carte despre generația Z, pe care noi am botezat‑o hic et nunc, a apărut în urmă cu cîțiva ani, dintr‑o nevoie resimțită acut, asemenea multor altora, de a cunoaște, a înțelege specificul unei cohorte născute, crescute și educate într‑o lume globalizată, interconectată digital. Se estimează că această generație, căreia i s‑au dat peste 25 de denumiri, va reprezenta, împreună cu generația Y, aproximativ 70‑80% din totalul forței de muncă pînă în 2025. Acesta este un motiv în plus pentru a descifra profilul ei psihologic. Cum gîndește? Cum memorează, stochează și actualizează informația? Cît de inteligentă este din punct de vedere emoțional? Ce nivel al stimei de sine manifestă? Cum se raportează la școală și familie? Cît de religioasă este? Cu ce vulnerabilități se confruntă? Am încercat în această lucrare, pe de o parte, să înțelegem, să descriem și să explicăm caracteristicile psiho-educaționale ale acestei generații, iar pe de altă parte, să propunem strategii de optimizare a relațiilor cu familia, cu școala, cu comunitatea în ansamblul ei.

An apariție
2021
Lună apariție
2
Număr pagini
400
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Elena Bonchiș (coordonator)

Elena Bonchiş este profesor doctor, iniţiator şi membru fondator al Asociaţiei Naţionale a Psihologilor Şcolari, preşedinte de onoare al acesteia, editor al Romanian Journal of School Psychology. A publicat numeroase studii şi articole în reviste de specialitate naţionale şi internaţionale. Este autoare a volumelor: Studierea imaginii de sine în copilărie şi adolescenţă (1997), Copilul şi copilăria – o abordare psihopedagogică (1998), Metodica predării psihologiei în liceu (1999), Psihologia desenului copilului (2004), Teorii ale dezvoltării copilului (2006), Psihologia copilului (2007), Desenul şi dezvoltarea cognitivă a copilului (2010), Am fost prietena lui Trebuie (2016); coautoare a volumelor: Practica pedagogică între tradiţie şi inovaţie (1997), Copilăria – fundament al personalităţii (1997), Educaţia ieri‑azi‑mâine (1998), Competenţe predictibile ale dascălului în perspectiva viitorului (2006), Educăm şi vindecăm prin poveşti (2008), Introducere în psihologia personalităţii (2009); a coordonat volumele: Dezvoltarea umană – aspecte psihosociale (2000), Învăţarea şcolară (2002), Psihologia vârstelor (2004), Psihologie generală (2006), Cunoaşterea psihologică a copilului – premisă a adaptării şcolare (2009), Impactul parentingului incomplet asupra dezvoltării socioemoţionale a copilului şi adolescentului (2010), Familia şi rolul ei în educarea copilului (2011), Psihologia jocului (2014), Învaţă să asculţi (2019), Generaţia Z (2021).

 



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.