Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
Şi te trezeşti râzând
ISBN ePub

978-973-46-2862-9

ISBN PDF

978-973-46-2863-6

An apariție

2012

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Şi te trezeşti râzând

Autori: Philip O Ceallaigh
16.95 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 
Traducere din limba engleza de Dan Sociu
 
Si te trezesti rizind, noua carte a scriitorului irlandez Philip O Ceallaigh, autorul volumelor de povestiri Insemnari dintr-un bordel turcesc si Dulce e lumina, este un roman in miniatura despre viata unui scriitor impins in Bucuresti de aspiratii inalte. Vali, tinarul cu pricina, ajunge, spre disperarea lui, sa scrie o telenovela pentru televiziune si sa traiasca alaturi de o femeie care ii amesteca viata cu mormane de haine, pantofi si povesti lacrimogene; inevitabil, isi pune si intrebari despre sensul unei lumi in care locuim cu totii in apartamente ca niste cutii identice, urmarind aceleasi posturi la televizor, parcurgind nervosi, zi de zi, traficul serviciu-acasa, distrindu-ne intr-o galagie insuportabila si visind obsedant o scapare ce nu pare sa mai vina in cercul vicios in care ne tot invirtim. Si totusi, salvarea vine de undeva, insinueaza siret si optimist vocea jucausa a acestui roman: din trecut, din plopul crescut pe balconul de la primul etaj al unei cladiri darapanate din vechiul Lipscani, de la masa din bar unde, incetul cu incetul, se naste un scenariu ori dintr-o prietenie neasteptata.
 
 
An apariție
2012
Lună apariție
6
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Philip O Ceallaigh s‑a nascut in Waterford, Irlanda. A invatat sa citeasca folosindu‑se de dialogurile din benzile desenate, iar la virsta de noua ani a facut o pasiune pentru literatura SF. Din fericire, nu s‑a oprit aici: printre preferintele lui actuale se numara povesti­rile si nuvelele lui Cehov, Hemingway si Joyce, romanele lui Knut Hamsun, Céline si Dostoievski si poezia lui Charles Bukowski. Calator neobosit, Philip O Ceallaigh a trait in diverse locuri, precum Anglia, Rusia, Spania, Statele Unite, Georgia sau Kosovo, schimbind slujbele la fel de frecvent ca domiciliile. Din 2000 s‑a stabilit in Bucuresti, unde a lucrat ca scriitor independent, editor si traducator. Asemenea majoritatii personajelor sale, este alergic la mediul corporatist, orarul fix si meseriile bine platite, drept care, pentru o scurta peri­oada de timp, a fost singurul irlandez care a muncit ilegal pe un santier din Romania. Dupa extraordinarul debut reprezentat de Insemnari dintr‑un bordel turcesc (2006; Polirom, 2007), cu care a cistigat Premiul Rooney pentru Literatura Irlandeza, Glen Dimplex New Writers' Award si elogiile criticilor britanici si americani, a scris o doua culegere de povestiri, Si dulce e lumina (2009; Polirom, 2009), publicata la prestigioasa Editura Penguin si bucurindu‑se de acelasi succes.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.