Pink Floyd în roşu

Autori: Michele Mari
Vezi eBook
 
Traducere din limba italiana de Cerasela Barbone
 
Pink Floyd in rosu (2010) este un roman experimental, in care rafuielile interne ale formatiei Pink Floyd devin un prilej pentru redarea metaforica a unui proces de creatie. Calatorie in lumea legendarului grup, puzzle de amintiri, marturisiri si istorii alternative, cartea ii ofera cititorului sansa de a afla secrete despre istoria formatiei, de a face cunostinta cu cei care l‑au avut in preajma pe Syd Barrett si cu aceia care au avut, fie si tangential, legatura cu Pink Floyd. Documentindu‑se si, in aceeasi masura, impletind strins fictiunea cu faptul istoric, autorul aduna la masa rotunda a naratiunii toate personajele in masura sa redea povestea unui mit, de la sunetisti, pina la celebritati ca Stanley Kubrick, David Bowie sau Michelangelo Antonioni.
 
„Roman de fictiune sprijinit de o documentare solida, Pink Floyd in rosu este conceput ca o suita de marturii atribuite unor personaje reale – de la membrii formatiei pina la cei care au avut doar in treacat legatura cu grupul – sau imaginare – de la siamezi, un monstru cu doua capete, pina la protagonistii cintecelor lor. Cu fiecare interventie, aflam tot mai multe despre istoria grupului Pink Floyd si despre influenta pe care Syd Barrett a avut-o asupra acestuia, dar si amanunte despre lumea muzicii rock.“ (Corriere della Sera)
 
Pink Floyd in rosu nu este doar o biografie de grup sau o istorie foarte bine documentata a vietii membrilor sai, ci un roman bine construit, care echilibreaza perfect relatia dintre realitate si fictiune.“ (Grazia)
An apariție
2011
Lună apariție
12
Număr pagini
248
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Michele Mari s-a născut în 1955, la Milano. Publică proză, poezie şi texte de critică literară; predă la Universitatea de Stat din Milano, domeniul său de interes fiind literatura italiană a secolelor al XVIII-lea şi al XIX-lea. În 1989 îi apare primul roman, Di bestia in bestia, urmat de Io venìa pien d’angoscia a rimirarti (1990), La stiva e l’abisso (1992), Euridice aveva un cane (povestiri, 1993), Filologia dell’anfibio (1995), Tu, sanguinosa infanzia (povestiri, 1997), Rondini sul filo (1999), Tutto il ferro della torre Eiffel (2002), Verderame (2007), recompensat cu prestigiosul premiu Grinzane Cavour, Rosso Floyd (Pink Floyd în roşu, 2010; Polirom, 2011, 2013), Fantasmagonia (povestiri, 2012) şi Roderick Duddle (2014), nominalizat la premiul Campiello şi distins cu premiul Asti d’Appello. O trăsătură remarcată în cărţile sale este opoziţia în faţa schimbării, a modernităţii în aspectele sale comerciale sau în tendinţele de a căuta cu orice preţ spectaculozitatea; scriitorul este fascinat, în schimb, de personalităţi obsedante – atît figuri istorice, cît şi scriitori şi artişti renumiţi – şi amestecă nonşalant realitatea şi ficţiunea în scrierile sale.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.