Contesa sângeroasă
Contesa sângeroasă
Contesa sângeroasă
Contesa sângeroasă
Contesa sângeroasă
Contesa sângeroasă
Contesa sângeroasă
Contesa sângeroasă
Contesa sângeroasă
Contesa sângeroasă
Contesa sângeroasă
Contesa sângeroasă
Contesa sângeroasă
Contesa sângeroasă
Contesa sângeroasă
Contesa sângeroasă
ISBN
978-973-46-1759-3
An apariție
2010
Lună apariție
10
Număr pagini
480
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Contesa sângeroasă

Autori: Andrei Codrescu
 
Traducere din limba engleza de Ioana Avadani
 
La baza romanului Contesa singeroasa (1995) sta poves­tea terifianta a contesei Elisabeta Báthory. Legenda spune ca a ucis sase sute cincizeci de fecioare si s‑a imbaiat in singele lor, dorind cu orice chip sa‑si reintinereasca astfel propriul trup. De asemenea, credintele populare sustin ca in noptile friguroase stelele coboara pe pamint si se impreuneaza cu lupii. Sau vorbesc despre instrumente de tortura neobisnuite care atita imaginatia. O multime de asemenea scene, creionate intr‑un stil atit de verosimil incit iti dau fiori pe sira spinarii, aduc laolalta tabloul Ungariei din secolul XVI si pe acela al Ungariei de astazi. Scene de o extravaganta incintatoare si in acelasi timp de o cruzime inumana, dezbateri pe marginea crestinismului lui Martin Luther si a idealurilor postcomuniste se impletesc in acest roman care fascineaza si inspaiminta in egala masura.
 
Contesa singeroasa este o splendida si foarte exacta reprezentare a doua epoci istorice, apartinindu-i unui autor bine documentat. O lectura captivanta!” (William S. Burroughs)
 
„Andrei Codrescu ne ofera un roman gotic in care sexualitatea se impleteste cu violenta, o poveste care delecteaza si inspaiminta in egala masura.” (Library Journal)
 
„Descrierea halucinanta a faptelor singeroase ale Elisabetei Báthory in decorul opulent al Ungariei medievale pare un basm de Fratii Grimm, revazut de Marchizul de Sade. Un roman care propune o viziune tulburatoare asupra persistentei raului.” (The Boston Sunday Globe)
An apariție
2010
Lună apariție
10
Număr pagini
480
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Poet, romancier si eseist, Andrei Codrescu s‑a nascut in 1946, la Sibiu. In 1966, emigreaza in Statele Unite. Este Distinguished Professor of English la Louisiana State University din Baton Rouge. Comentariile sale, difuzate periodic de National Public Radio, l‑au transformat intr‑una dintre cele mai apreciate „voci” ale radioului american. Este autorul mai multor volume de poezii, printre care A Serious Morning (1973), Alien Candor (1996) si It Was Today (2003). Printre romanele sale se numara The Blood Countess (Contesa singeroasa, 1995), Mesi@ (1999; Polirom, 2006), Casanova in Bohemia (Casanova in Boemia, 2002; Polirom, 2005) si Wakefield (2004; Polirom, 2006). A mai publicat proza scurta (Why I Can’t Talk to the Telephone, 1971; Monsieur Teste in America & Other Instances of Realism, 1987) si eseuri (The Disappearance of the Outside: a Manifesto for Escape, 1990; Ay, Cuba! A Socio‑Erotic Journey, 1999; The Devil Never Sleeps & Other Essays, 2000; An Involuntary Genius in America’s Shoes (and What Happened Afterwards), 2001 etc.). In Romania au mai fost traduse Domnul Teste in America si alte momente realiste (1993), Disparitia lui Afara” – un manifest al evadarii (1995) si Gaura din steag (1997), anto­logia de versuri Candoare straina (1997), aceea de articole Scrisori din New Orleans (Polirom, 2006) si volumul de eseuri Noi n‑avem bun‑gust, noi sintem artisti (Polirom, 2008).
Andrei Codrescu editeaza publicatia on‑line Exquisite Corpse. A Journal of Books & Ideas (www.corpse.org). A scris scenariul documentarului Road Scholar, in care apare si ca protagonist si care a fost distins cu Peabody Award.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.