Mărețele maimuțe
Mărețele maimuțe
Mărețele maimuțe
Mărețele maimuțe
Mărețele maimuțe
Mărețele maimuțe
Mărețele maimuțe
Mărețele maimuțe
Mărețele maimuțe
Mărețele maimuțe
Mărețele maimuțe
Mărețele maimuțe
Mărețele maimuțe
Mărețele maimuțe
Mărețele maimuțe
Mărețele maimuțe
ISBN
978-973-46-0617-7
An apariție
2009
Lună apariție
5
Număr pagini
472
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Mărețele maimuțe

Autori: Will Self
INDISPONIBIL
9,62 lei

 

Cititi un interviu cu autorul AICI

Traducere din limba engleza si note de Ciprian Siulea

Will Self este autorul romanului Cucul si pupaza (Polirom, 2007).

Dupa o noapte absolut obisnuita, adica stropita din belsug cu whisky si condimentata cu droguri, pictorul Simon Dykes descopera ca lumea s-a schimbat radical. Prietena lui, Sarah, s-a transformat intr-un cimpanzeu. Si, spre surprinderea lui Simon, acelasi lucru s-a intimplat si cu restul omenirii. Simon, traind cu impresia ca este „om”, e internat de urgenta intr-un azil de nebuni, unde ajunge in atentia plina de interes profesional a lui Zack Busner, un cimpanzeu alfa cu doctorat in psihologie si o cariera medicala si mediatica infloritoare. De succesul pe care il va repurta tratind acest caz cu totul deosebit depinde daca Zack Busner va deveni cu adevarat una dintre maretele maimute...

„Daca Maretele maimute pare sa contravina conceptiei traditionale despre literatura, acest lucru nu se intimpla fara un motiv bine intemeiat. Self are reputatia unui satirist nemilos, inzestrat cu o neintrecuta virtuozitate in manipularea vocabularului nevrozelor contemporane. Cultivind cu mare arta provocarea atit in viata privata, cit si in cea publica, a reusit sa polarizeze atitudinea cititorilor din Marea Britanie si din strainatate la cele doua extreme ale spectrului: critica acerba rezervata iconoclastilor si, respectiv, adeziunea inflacarata.” (The New York Times)

„O piatra aruncata fara mila in lacul cu ape linistite al prozei britanice contemporane.“ (New Statesman)

„Un roman halucinant, care izbuteste performanta remarcabila de a modifica pe vecie perspectiva cititorului asupra lumii.” (The Guardian)

 

An apariție
2009
Lună apariție
5
Număr pagini
472
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Will Self (autor)
Will Self a debutat in 1991 cu volumul de povestiri The Quantity Theory of Insanity (distins in anul urmator cu Geoffrey Faber Award), caruia i-au urmat, intr-o succesiune rapida, romane, povestiri si nuvele caracterizate printr-o imaginatie debordanta, o inventivitate lexicala remarcabila si o ironie incisiva, a caror trasatura comuna este, asa cum o descrie autorul insusi, preocuparea pentru „oroarea ascunsa in sinul cotidianului”. Dintre acestea, amintim: Cock and Bull (Cucul si pupaza, 1992; Polirom, 2007), My Idea of Fun (1993; in pregatire la Editura Polirom), Grey Area (1994), The Sweet Smell of Psychosis (1996), Great Apes (Maretele maimute, 1997), Tough, Tough Toys for Tough, Tough Boys (1998), How the Dead Live (2000, nominalizat la Whitbread Novel of the Year Award), Dorian: an Imitation (2002), Dr Mukti and Other Tales of Woe (2004), The Book of Dave (Cartea lui Dave, 2006, in pregatire la Editura Polirom). Colaborator regulat al unor importante ziare britanice, printre care se numara Evening Standard, The Independent, The Observer si New Statesman, Will Self a mai publicat trei colectii de eseuri si articole: Junk Mail (1995), Sore Sites (2000) si Feeding Frenzy (2001).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.