Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
Orașul Domnului
ISBN
978-973-46-1114-0
An apariție
2008
Lună apariție
10
Număr pagini
584
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Orașul Domnului

Autori: Paulo Lins
INDISPONIBIL
9,62 lei

 
Traducere din limba portugheza si note de Clarisa Lima

Roman ecranizat in regia lui Fernando Meirelles si a Katiei Lund, cu patru nominalizari la premiile Oscar! Scriitorul, antropologul si profesorul Paulo Lins si-a bazat cartea Orasul Domnului (1997) pe experienta personala.

Acest roman plin de forta, care i-a adus recunoasterea internationala, este in parte fructul propriei experiente si in parte rezultatul mai multor ani de cercetari minutioase pe tema favelelor, care s-au desfasurat la fata locului, printre dealeri de droguri, prostituate si sefi de banda. Bazat pe o poveste reala, romanul prezinta evolutia Orasului Domnului in trei parti, de la fondarea lui in anii ’60, la ghetoul in care s-a transformat la sfirsitul anilor ’70 si actele de violenta care au izbucnit in anii ’80. Viata tinarului erou revoltat al cartii este marcata de violenta si droguri, mediu din care lupta sa evadeze, urmindu-si talentul pentru fotografie. Totodata, autorul ne dezvaluie cealalta fata a ghetoului, insasi cultura aparte pe care a dezvoltat-o, manifestata prin limbaj, muzica si moda proprii. Apreciata deopotriva de critica si de cititorii brazilieni, cartea a fost tradusa in numeroase alte limbi. Ecranizata in 2002 in regia lui Fernando Meirelles si a Katiei Lund, a stirnit entuziasmul publicului si al criticii, dupa cum o dovedesc cele patru nominalizari la Oscar (2004), British Independent Film Award pentru cel mai bun film strain (2003) si numeroase alte distinctii.

Filmul bazat pe romanul lui Paulo Lins a fost distribuit in Romania prin Independenta Film, cu titlul Orasul Zeilor.
An apariție
2008
Lună apariție
10
Număr pagini
584
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Paulo Lins (autor)

Paulo Lins s-a nascut in 1958 la Rio de Janeiro si a crescut in cea mai faimoasa favela din Brazilia, numita de localnici Cidade de Deus, Orasul Domnului. Rezul­tatele scolare foarte bune si talentul literar remarcabil, pe care l-a manifestat la o virsta precoce, i-au permis sa evadeze din favela; a ramas insa legat de ea in mod simbolic, fiind numit de critica „poetul revoltat al ghetoului“ atunci cind s-a impus pe scena literara braziliana. Lins este unul dintre fondatorii grupului Cooperativa de Poetas, infiintat in anii ’70 cu scopul de a le da tinerilor autori sansa de a-si publica operele. Volumul sau de poezie Sob o Sol („Sub soare“) din 1986 a aparut ca rezultat al acestei cooperari. Lins este totodata membru al juriului care decerneaza prestigiosul Premio Casa de las Americas. In prezent scrie un roman despre sclavagismul din Brazilia, incepind cu secolul al XV-lea, in care isi propune sa realizeze o recon­structie fictionala a istoriei unei familii de brazilieni, pina la stramosii lor africani sclavi. Locuieste in Rio de Janeiro.Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.