Cărțile autorului Paulo Lins

Paulo Lins s-a nascut in 1958 la Rio de Janeiro si a crescut in cea mai faimoasa favela din Brazilia, numita de localnici Cidade de Deus, Orasul Domnului. Rezul­tatele scolare foarte bune si talentul literar remarcabil, pe care l-a manifestat la o virsta precoce, i-au permis sa evadeze din favela; a ramas insa legat de ea in mod simbolic, fiind numit de critica „poetul revoltat al ghetoului“ atunci cind s-a impus pe scena literara braziliana. Lins este unul dintre fondatorii grupului Cooperativa de Poetas, infiintat in anii ’70 cu scopul de a le da tinerilor autori sansa de a-si publica operele. Volumul sau de poezie Sob o Sol („Sub soare“) din 1986 a aparut ca rezultat al acestei cooperari. Lins este totodata membru al juriului care decerneaza prestigiosul Premio Casa de las Americas. In prezent scrie un roman despre sclavagismul din Brazilia, incepind cu secolul al XV-lea, in care isi propune sa realizeze o recon­structie fictionala a istoriei unei familii de brazilieni, pina la stramosii lor africani sclavi. Locuieste in Rio de Janeiro.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.