Meridianul sângelui
Meridianul sângelui
Meridianul sângelui
Meridianul sângelui
Meridianul sângelui
Meridianul sângelui
Meridianul sângelui
Meridianul sângelui
Meridianul sângelui
Meridianul sângelui
Meridianul sângelui
Meridianul sângelui
Meridianul sângelui
Meridianul sângelui
Meridianul sângelui
Meridianul sângelui
ISBN
978-973-46-1861-3
An apariție
2011
Lună apariție
2
Număr pagini
408
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XX
Domenii

Meridianul sângelui

Autori: Cormac McCarthy
 
Traducere din limba engleza si note de Iulia Gorzo
 
Autor distins cu premiul Pulitzer
 
„Nici un alt scriitor american in viata, nici macar Pynchon, nu ne‑a mai oferit o carte atit de puternica si memorabila” – noteaza criticul Harold Bloom despre Meridianul singelui.
 
Pla­sata la mijlocul secolului XIX, actiunea romanului prefigureaza un western cu valente horror, urmarind aventurile unui tinar fara capatii, in zona granitei dintre Texas si Mexic, alaturi de o infioratoare banda condusa de un monstru cu chip uman, „Judele”, pentru care doar moartea si cruzimea par sa aiba sens in lumea oamenilor. Banda era cunoscuta si temuta in epoca mai ales pentru expeditiile impotriva indienilor si pentru crimele la care se deda. Insa, oricit de real ar fi faptul de la care porneste povestea, imaginarul straniu, cruzimea, per­plexi­tatea si gro­tescul pe care le dezvolta par inghitite de un focar literar la limita dintre afazie si instinct animalic, ce inregistreaza cele mai extreme manifestari ale violentei.
 
„In Meridianul singelui, Cormac McCarthy este un povestitor extraordinar, un creator de dialoguri fara cusur, un adevarat urmas literar al lui Faulkner. Pentru el, ca pentru nimeni altul, comedia neagra face casa buna cu tragedia.” (New Republic)
 
„Domnul McCarthy are un condei sudist cum rar am vazut: in stilul sau se amesteca elocventa brutala, vorbirea frusta, ritmurile elaborate si o innebunitoare acuratete.” (The New York Times)
 
„McCarthy stie sa spuna povesti, iar scrisul sau isi pastreaza actualitatea chiar si in cele mai marunte detalii.” (Robert Penn Warren)
 
„Cormac McCarthy este un scriitor pe care la inceput il citesti, apoi il admiri si, tot citindu-l, sfirsesti prin a-l invidia.” (Ralph Ellison)
An apariție
2011
Lună apariție
2
Număr pagini
408
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Apreciat romancier, dramaturg şi scenarist, Cormac McCarthy a abordat în scrierile sale o diversitate de genuri, de la goticul sudist la western sau la teme postapocaliptice, fiind recompensat pentru activitatea sa literară cu premii prestigioase precum National Book Award, Premiul Pulitzer, National Book Critics Circle Award sau Premiul PEN/Saul Bellow pentru întreaga creaţie artistică. Ecranizările romanelor sale s-au bucurat de mare succes, filmul Nu există ţară pentru bătrîni, regizat de fraţii Joel şi Ethan Coen, obţinînd patru premii Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun film. La Editura Polirom au apărut romanele: Nu există ţară pentru bătrîni (2010), Meridianul sîngelui (2011), Căluţii mei, căluţi frumoşi (2011), Marea trecere (2012) şi Oraşele din cîmpie (2014).



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.