Istoria gîndirii chineze
ISBN
973-683-751-3
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
536
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL
Domenii
Religie > Budism
        >> General

Istoria gîndirii chineze

Autori: Anne Cheng
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Sprijinindu-se pe o bibliografie de dimensiuni impresionante, Anne Cheng reuseste sa scrie o lucrare deopotriva riguroasa, fascinanta si exhaustiva, fara a cadea in capcanele academismului. Prin fata ochilor ni se perinda scoli si curente de gindire, incepind cu confucianismul si taoismul si sfirsind cu ultimele elaborari filosofice chineze, aparute inainte de impunerea brutala a ideologiei marxiste. Digresiunile nu lipsite de umor, citatele extrem de bine alese, in care anecdoticul se intilneste cu formularea plastica si cu conceptul, sint tot atitea elemente ce concura la succesul lucrarii. Se poate spune ca avem de-a face cu o istorie a gindirii scrisa ca un roman.
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
536
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii
Fundamentele antice ale gindirii chineze • Schimburi libere in timpul regatelor combatante (secolele IV-III i. Hr.) • Gospodarirea mostenirii • Puternicul impact al budismului (secolele I-X) • Gindirea chineza dupa asimilarea budismului (secolele X-XV) • Formarea gindirii moderne (secolele XVII-XX)


Despre autori


Anne Cheng (autor)
Anne Cheng, absolventa a Ecole Normale Superieure, este actualmente profesor la Institut National des Langues et Civilisationes Orientales. Autoare a unei traduceri - considerata normativa in franceza - a „Analelor" lui Confucius si a unui studiu asupra confucianismului din epoca Han.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.