Omul Renaşterii
ISBN
973-683-397-6
An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
312
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL
Domenii
Istorie > Europa
        >> Europa de Vest

Omul Renaşterii

Autori: Eugenio Garin
 

Traducere de Dragos Cojocaru

Prefata de Maria Carpov

Noua portrete pentru noua figuri reprezentative ale Renasterii, o epoca la care deseori ne raportam pentru a ne defini ca oameni ai modernitatii, deci noua chei pentru a intelege, pe de o parte, poate cea mai fascinanta virsta a omenirii, si, pe de alta parte, situarea noastra in lume acum.

An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
312
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii

Omul Renasterii • Principele Renasterii • Condotierul • Cardinalul • Curteanul • Filosoful si magul • Negustorul si bancherul • Artistul • Femeia Renasterii • Calatori si indigeniDespre autori


Eugenio Garin (1919) este profesor emerit la Scoala Normala Superioara din Pisa. Printre lucrarile sale dedicate Renasterii amintim: L'umanesimo italiano (Roma-Bari, 1986), Medioevo e Rinascimento (Roma-Bari, 1987), Scienza e vita civile nel Rinascimento italiano (Roma-Bari, 1985), Lo zodiaco della vita. La polemica sull'astrologia dal Trecento al Cinquecento (Roma-Bari, 1982), Il ritorno dei filosofi antichi (Napoli, 1983), La cultura del Rinascimento (Milano, 1988) si traducerea in limba romana a volumului Omul Renasterii (coord., Editura Polirom, 2000)..


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.