Omul egiptean
ISBN
973-683-750-5
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL
Domenii
Istorie > Antică
        >> Egipt

Omul egiptean

Autori: Sergio Donadoni
 
Traducere de Emanuela Stoleriu
Dincolo de impresionantele ramasite materiale cu care a fost intotdeauna identificata civilizatia Egiptului antic, in aceasta lucrare putem vedea, in sfirsit, oamenii si viata lor de zi cu zi: fapte si comportamente, structuri mentale, aspiratii si suferinte. Taranul, mestesugarul, scribul, functionarul, preotul, soldatul, sclavul, strainul, mortii, faraonul - piesele unui mozaic ce ne ofera reprezentarea globala a omului egiptean, in multiplele sale ipostaze. Aceasta culegere de texte creeaza o panorama completa a spiritualitatii egiptene sub toate aspectele ei, pornind de la informatii complexe, fundamentate pe izvoare literare si izvoare de cultura materiala sau artistice, fenomenul istoric fiind privit in corelatia sa permanenta cu arta. (Autorii studiilor: Sergio Donadoni - Universitatea din Roma, Italia; Ricardo A. Caminos - Brown University, SUA; Dominique Valbelle - Universitatea din Lille, Franta; Alessandro Roccati - Universitatea din Roma, Italia; Oleg D. Berlev - Academia de Stiinte din Sankt-Petersburg, Rusia; Sergio Pernigotti - Universitatea din Bologna, Italia; Antonio Loprieno - Universitatea din Los Angeles, SUA; Edda Bresciani - Universitatea din Pisa, Italia; Erik Hornung - Universitatea din Basel, Elvetia; Sheikh’Ibada al-Nubi - Institutul din Cairo, Egipt). In aceeasi colectie au mai aparut: „Omul medieval” - Jacques Le Goff; „Omul Renasterii” - Eugenio Garin; „Omul luminilor” - Michelle Vovelle; „Omul romantic” - Francois Furret; „Omul baroc” - Rosario Villari; „Omul bizantin” - Guglielmo Cavallo; „Omul roman” - Andrea Giardina.)
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii


Despre autori


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.