Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
Self-made
ISBN
978-630-344-007-1
An apariție
2024
Lună apariție
9
Număr pagini
336
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
-
Domenii

Self-made

Cum ne creăm identitatea, de la Leonardo da Vinci la familia Kardashian

Autori: Tara Isabella Burton
44,95 lei

 

Traducere de Adina Avramescu

În noua eră a tehnologiei, imaginea publică pe care o proiectăm a devenit un element esențial al vieții noastre, iar pentru mulți chiar sursa bunăstării. Am ajuns în punctul în care oricine poate deveni o persoană publică de succes, totul este să fii dispus să faci ce e necesar pentru a atrage atenția publicului și a-l fideliza. Tara Isabella Burton ne arată că această căutare a renumelui și imaginii publice nu este de fapt atât de nouă, ba, dimpotrivă, are rădăcini în Renaștere, când Leonardo da Vinci și, ceva mai târziu, Albrecht Dürer șocau atât prin operele lor, cât și prin comportament și atitudinea sfidătoare. Cartea este o istorie din secolul al XVI-lea până azi a oamenilor self-made, care au vrut să se delimiteze de „gloată” și, fie prin geniul sau talentul lor, fie prin muncă asiduă și atenție la detalii, fie prin „acel ceva” hollywoodian, și-au creat o imagine unică, una la care ceilalți nu puteau decât să aspire. De la Oscar Wilde, Thomas Edison sau Andy Warhol până la Donald Trump și familia Kardashian, cu toții au profitat de propriile talente, dar și de epoca în care trăiau pentru a ieși, într-un fel sau altul, în față. Self-made ne arată cum a evoluat în timp această goană după celebritate, cum s-a transformat dintr-o căutare a sinelui și a unui scop în viață într-o sursă de venit și chiar de îmbogățire și, mai ales, care sunt pericolele lumii de azi, când, odată cu apariția rețelelor de socializare, viața personală a ajuns să se confunde cu imaginea publică.

„O trecere în revistă distractivă și educativă a unei procesiuni de genii, dandy, șarlatani, moguli și staruri de film. Este o călătorie care culminează cu noi, miliardele de oameni cu camere foto la smartphone și conturi pe social media… Toți suntem acum oameni self-made, că ne place sau nu – iar această carte spirituală și sceptică ne povestește cum am ajuns aici într-un fel care ne pune pe gânduri.” (The Guardian)

„Cu claritate și autoritate, Burton arată cum oamenii self-made se complac în «fantezia vânzării propriei persoane», foarte profitabilă, și le oferă o cale de evadare din realitate urmăritorilor lor. Este o revelație.” (Publishers Weekly)

An apariție
2024
Lună apariție
9
Număr pagini
336
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Tara Isabella BURTON este doctor în teologie al University of Oxford și jurnalistă, cu contribuții la publicații prestigioase, precum National Geographic, The Washington Post, The New York Times. Este autoarea a două romane, Social Creature (2018) și The World Cannot Give (2022), și a unei cărți de nonficțiune, Strange Rites (2020). Locuiește la New York.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.