Riturile de trecere
ISBN
973-97522-5-X
An apariție
1996
Lună apariție
12
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL
Domenii

Riturile de trecere

Autori: Arnold Van Gennep
 

Traducere de Lucia Berdan si Nora Vasilescu

Prefata de Nicolae Constantinescu

Arnold van Gennep este una dintre personalitatile proeminente ale etnologiei europene din prima jumatate a secolului XX. Cartea sa consacrata riturilor de trecere a avut un deosebit impact stiintific (comparabil, poate, doar cu Creanga de aur de Frazer) asupra gindirii contemporane, termenul fiind integrat etnologiei si devenind unul dintre conceptele ei fundamentale. Nasterea, pubertatea, casatoria, moartea au o dimensiune culturala, fiind evenimente marcate ca atare, prin rituri sau ceremonii cu o functie comuna si universala. Nenumaratele observatii si fapte pe care autorul le ofera in cartea sa, l-au impus definitiv, conceptiile sale fiind extinse de o serie de etnologi si istorici ai religiei, de la Mircea Eliade la Victor Turner.

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

An apariție
1996
Lună apariție
12
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii

Nasterea si copilaria • Riturile de initiere • Logodna si casatoria • Funeraliile • Alte grupuri de rituri de trecereDespre autori


Arnold Van Gennep - celebru antropolog francez, autor al unor lucrari care au marcat istoria disciplinei in care s-a afirmat: Riturile de trecere (Polirom, Iasi, 1996); Formarea legendelor (Polirom, Iasi, 1997), Totemismul (Polirom, Iasi, 2000).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.