Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
Tai chi
ISBN
978-973-46-9385-6
An apariție
2023
Lună apariție
4
Număr pagini
248
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
HEXAGON > Medicină naturistă și tradițională
Domenii

Tai chi

Exerciții pentru începători și avansați

Autori: Mantak Chia , Juan Li
44,95 lei

 

Cuvânt-înainte de Jampa Mackenzie Stewart

Traducere din limba engleză de Andreea Rosemarie Lutic

Taoiștii au creat tai chi-ul atât ca o artă marțială, cât și ca o modalitate de a-și cultiva corpul fizic, corpul energetic și corpul spiritual. La fel ca în cazul tuturor practicilor taoiste, principalul său scop este de a dezvolta o legătură cu qi-ul, energia fundamentală a vieții. Până la începutul secolului XX, tai chi‑ul era considerat o practică secretă, care se transmitea doar într-un cadru restrâns, în familie sau unor discipoli loiali. În prezent, în ciuda răspândirii și popularității sale, multe din principiile lui interne de bază rămân necunoscute. Tai chi. Exerciții pentru începători și avansați explorează eforturile interioare necesare pentru a practica această disciplină în mod eficient și conține instrucțiuni detaliate, însoțite de numeroase ilustrații, cu ajutorul cărora poți stăpâni forma de tai chi cu 13 mișcări, numită și tai chi qi gong. Aceasta este o formă simplă, ușor de învățat, care conține însă toate mișcările esențiale de tai chi și care îți aduce aceleași beneficii fizice, psihice și spirituale ca alte forme mai complexe.

 

An apariție
2023
Lună apariție
4
Număr pagini
248
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii

De ce să practicăm tai chi qi gong? • Principiile de bază ale tai chi qi gong • Exerciții de practicat acasă • Transferul qi‑ului prin corp • Activarea tendoanelor • Practica de vindecare. Conectarea organelor cu cele cinci direcții • Respirația prin piele și oaseDespre autori


Mantak Chia studiază viziunea taoistă asupra vieții încă din copilărie. Stăpânirea acestor învățături străvechi combinată cu studiul altor discipline i‑a permis să creeze sistemul Tao Universal, care astăzi este predat în toată lumea. Mantak Chia s‑a născut în Thailanda, din părinți chinezi, în 1944. Când avea șase ani, a învățat de la călugării budiști cum să stea și „să‑și liniștească mintea”. La liceu, a învățat box thailandez tradițional, iar în scurt timp a dobândit aptitudini considerabile de aikido, yoga și tai chi. A început să studieze mai aprofundat modul de viață taoist pe când era student la Hong Kong, iar în cele din urmă a ajuns să stăpânească o gamă vastă de discipline ezoterice. Pentru a înțelege mai bine mecanismele din spatele energiei vindecătoare, a studiat și anatomia și științele medicale occidentale. Maestrul Chia și‑a predat sistemul de vindecare și practici energizante mai multor zeci de mii de studenți și a format peste două mii de instructori și practicanți din diverse părți ale lumii. A înființat centre de studiu și instruire taoistă în numeroase țări de pe glob. În iunie 1990, Congresul Internațional de Medicină Chineză și Qi Gong l‑a numit Maestrul de Qi Gong al anului.Juan Li (autor)

Juan Li s‑a născut la Havana, în Cuba. Și‑a început studiile taoiste în 1965 cu o analiză comparativă a diverselor traduceri în engleză ale Tao Te Qing și s‑a specializat în cultura și civilizația chineză la Brooklyn College. În 1982, Juan Li a începute să studieze formulele tradiționale taoiste de lucru cu energia internă sub îndrumarea maestrului Mantak Chia. A devenit instructor senior în sistemul Tao Universal, iar astăzi își dedică o mare parte din timp prezentării acestor învățături în vestul Europei. Juan Li trăiește în Spania împreună cu soția sa, Renu, care este și ea instructor senior Tao Universal.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.