Traducere de Irene Joanescu
Profesorul american compara evolutia presei romanesti cu evolutia mediului politic, detectind atit punctele de inflexiune, cit si contrazicerile si disputele. Demersul sau isi propune sa descopere cit de informat este publicul romanesc, ce fel de informatie primeste si cum ajunge sa discearna intre o presa serioasa, fara stridente si excese de orice fel, si o presa gindita doar sa insele cititorul, furnizindu-i informatii distorsionate.
Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici.
(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)
- An apariție
- 1999
- Lună apariție
- 12
- Număr pagini
- 192
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 147x205
O privire lucida asupra evolutiei presei in Rominia post-comunista (Mihai Coman) • Exercitii de cinism si propaganda: lege, legalitate si corespondentii straini în Rominia • Limitarea presei libere în Rominia • Sarmanii orfani ai Rominiei: societatea civila si societatea informatiei • Rominia • Mass-media si jurnalismul romanesc în mijlocul tranzitiei • Gigantii mitici. mass-media in alegerile nationale din Rominia - 1996
Despre autori
Peter Gross este profesor emerit și fost director al Facultății de Jurnalism și Mass‑Media Electronică a Universității din Tennessee (2006‑2016). În prezent predă la Facultatea de Jurnalism și Comunicare în Masă a Universității din Iowa. Cercetările sale se concentrează asupra societăților, mass‑mediei, jurnalismului și culturilor din țările central‑ și est‑europene. A efectuat în aceste regiuni mai multe misiuni de evaluare pentru Agenția de Informații din cadrul Departamentului de Stat al SUA și pentru Vocea Americii. A fost cercetător la Woodrow Wilson International Center for Scholars, Washington, D.C. A susținut prelegeri la Centrul Național de Formare a Diplomaților din cadrul Departamentului de Stat al SUA și a îndeplinit funcția de consultant al mai multor organizații guvernamentale și neguvernamentale, printre care International Media Fund, The Freedom Forum și Freedom House (Freedom of the Press Index). Cărțile, lucrările științifice, precum și articolele sale au fost publicate pe ambele țărmuri ale Atlanticului. Face parte din comitetele de redacție a 15 reviste academice americane, britanice, maghiare, românești și spaniole, fiind coeditor al Journal of Romanian Studies (2020‑2023).