Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
Mari comandanţi
ISBN ePub

978-973-46-3222-0

ISBN PDF

978-973-46-3223-7

An apariție

2012

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
HEXAGON > Istorie
Domenii
Istorie > Istorie militară
        >> General

Mari comandanţi

Alexandru, Hannibal, Cezar şi arta conducerii

Autori: Barry Strauss
39.95 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 
Traducere de Paul Aneci
 
O exceptionala prezentare comparativa a celor mai mari comandanti ai lumii antice.
 
Desi tacticile de lupta si armele s-au schimbat de-a lungul secolelor, razboaiele din prezent nu difera foarte mult de cele din trecut – aceasta este concluzia istoricului Barry Strauss dupa ani de cercetari in Italia, Franta, Grecia, Turcia si Tunisia, pe urmele celor mai mari comandanti ai lumii antice. Alexandru, Hannibal si Cezar au fost nu doar strategi de geniu, ci si oameni de stat si lideri exceptionali. Au stiut sa priveasca dincolo de cimpul de lupta pentru a invata pe cine sa infrunte, cind sa inceapa si cind sa puna capat unui razboi, cum sa asigure stabilitatea teritoriilor cucerite. Pornind de la dovezile arheologice si documentele consultate, Barry Strauss ne arata unde anume acestia si-au demonstrat geniul, unde au gresit si mai ales care sint calitatile esentiale ale unui mare lider.
 
 
An apariție
2012
Lună apariție
11
Număr pagini
376
Tip ediție
broșată
Format
135x200
Fără comentarii
Zece calitati ale comandantilor de succes • Atacul • Rezistenta • Ciocnirea • Stringerea latului • Momentul cind trebuie sa te opresti


Despre autori


Barry Strauss este profesor de istorie la Cornell University. A obţinut un doctorat la Yale University şi a primit premiul Clark pentru excelenţă didactică la Cornell. Expert în istorie militară antică şi autor a numeroase cărţi, printre care: Athens after the Peloponnesian War: Class, Faction, and Policy, 403-386 B.C. (1987), The Battle of Salamis: The Naval Encounter That Saved Greece – and Western Civilization (2004), The Trojan War: A New History (2006) și The Spartacus War (2009). De acelaşi autor, la Editura Polirom au mai apărut Mari comandanți. Alexandru, Hannibal, Cezar și arta conducerii (2012, 2022) și Zece cezari. Împăraţii romani de la Augustus la Constantin cel Mare (2021).



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.