Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
Cruciadele
ISBN ePub

978-973-46-7296-7

ISBN PDF

978-973-46-7297-4

An apariție

2020

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
HISTORIA
Domenii

Cruciadele

Istoria războiului pentru eliberarea Pămîntului Sfînt (ediţia 2018)

Autori: Thomas Asbridge
45.95 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 

Traducere de Cornelia Dumitru şi Miruna Andriescu

Cum au ajuns două dintre cele mai mari religii ale lumii să recomande violenţa în numele lui Dumnezeu? De ce atît de mulţi creştini şi musulmani au răspuns apelului la cruciadă şi la jihad şi ce anume a perpetuat ciclul violenţei religioase în Orientul Apropiat? A fost prima cruciadă un act de agresiune creştină? Ne putem întreba cine şi de ce a cîştigat războiul din Ţara Sfîntă, însă mai important este să înţelegem în ce fel acesta a reconfigurat lumea medievală şi a influenţat istoria, cu urmări şi ecouri pînă astăzi. E ceea ce face lucrarea lui Thomas Asbridge, o istorie exhaustivă a cruciadelor şi totodată a unei părţi semnificative din Evul Mediu, ce începe la sfîrşitul secolului al XI-lea, cu îndemnurile papei Urban al II-lea la războiul sfînt, şi se încheie două secole mai tîrziu, cu bătălia pentru Acra cîştigată de musulmani. Apelînd la surse creştine şi musulmane, autorul reconstituie cu remarcabil talent firul epic al evenimentelor, dînd la iveală perspectivele ambelor tabere şi mentalităţile epocii. O lume populată de eroi legendari precum Richard Inimă-de-Leu şi Saladin ni se înfăţişează astfel în toată gloria şi barbaria sa.

„Asbridge are grijă, în această analiză erudită a activităţii cruciate medievale din secolele XI-XIII, să acorde perspectivei musulmane şi celei creştine la fel de multă greutate.” (Iain Finlayson, The Times

„O carte înţesată de anecdote pline de culoare pe care doar epoca medievală le poate oferi. Asbridge se îndepărtează radical – şi cu succes – de tradiţie şi expune în mod strălucit strategiile şi motivaţiile musulmane.” (James McConnachie, The Sunday Times)

„Sclipitor, bine documentat şi accesibil. Asbridge îmbină erudiţia fără cusur cu vocea antrenantă a unui povestitor înzestrat.” (John L. Esposito, autorul The Future of Islam)

„O poveste bine construită, clară şi palpitantă, care reuşeşte să transmită totodată cele mai solide cunoştinţe moderne în privinţa cruciadelor.” (Diarmaid MacCulloch, The Guardian)

„Punînd accent pe a treia cruciadă, dramatică, şi pe adversarii eroici Richard Inimă-de-Leu şi Saladin, cartea se citeşte ca o poveste de aventuri, însă una deopotrivă factuală şi instructivă.” (Publishers Weekly

„Thomas Asbridge aduce la viaţă toată culoarea şi drama unei epoci violente, prezentînd această ciocnire a civilizaţiilor atît din punctul de vedere al creştinilor, cît şi al musulmanilor.” (The Oxford Times)

„Aceasta nu este o simplă relatare istorică. Cruciadele spune şi o nouă poveste, nu mai puţin interesantă: cum s-a format memoria cruciadelor în epoca modernă.” (The Wall Street Journal)

„Cu comentarii pătrunzătoare legate de motivaţiile spirituale ale cruciadelor şi perspective preluate din surse islamice contemporane, Asbridge construieşte o naraţiune cuprinzătoare, sofisticată şi captivantă.” (Booklist)

An apariție
2018
Lună apariție
3
Număr pagini
544
Tip ediție
cartonată
Format
160x235
Fără comentarii


Despre autori


Thomas Asbridge, profesor de istorie medievală la Universitatea din Londra, unde coordonează modulul de masterat „Islamul şi Occidentul” şi conduce doctorate în domeniul istoriei medievale (istorie religioasă şi militară, cruciadele şi statele cruciate, contactele culturale dintre Islam şi Occident). Este codirectorul seminarului internaţional „Cruciadele şi Orientul mediteraneean”, organizat de Institute of Historical Research din Londra. Autoritate recunoscută în istoria cruciadelor, a mai publicat The First Crusade: A New History (2004) şi The Greatest Knight: The Remarkable Life of William Marshal, the Power Behind Five English Thrones (2014). A scris scenariul şi a prezentat un documentar, The Greatest Knight: William Marshal, şi un documentar în trei părţi, The Crusades, ambele pentru BBC, şi a lucrat în calitate de consultant istoric pentru HBO şi Company Pictures.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.