Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
Vântul, duhul, suflarea
ISBN
978-973-46-8340-6
An apariție
2020
Lună apariție
12
Număr pagini
352
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
FICTION LTD
Domenii

Vântul, duhul, suflarea

Autori: Andreea Răsuceanu
34,95 lei
Premiul „Ion Creangă”, secțiunea Filologie și Literatură, oferit de Academia Română, ediţia 2022 Premiul pentru Proză acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea, 2022 Premiul Cartea de proză a anului 2020, oferit de Uniunea Scriitorilor din România, 2021 Premiul Scriitorul lunii februarie 2021, acordat de Uniunea Scriitorilor din România Roman aflat pe lista scurtă la Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, 2022 Roman nominalizat la Premiile revistei Observator cultural, Premiul Național de Proză „Ziarul de Iași” și la Premiile Sofia Nădejde pentru Literatură scrisă de Femei    

Vezi eBook
 

Prefaţă de Paul Cernat

„Tragedia unui frontierist, dispărut în apele Dunării, în încercarea disperată de a emigra în anii comunismului, a familiei lui, traumatizată de incertitudine și absență, suferința copiilor lipsiți de dragostea parentală, transmisă de la o generație la alta, competiția dintre frați pentru afecțiunea mamei sînt doar cîteva din temele celui de al doilea roman al Andreei Răsuceanu, Vîntul, duhul, suflarea. Ficțiunea și documentul se întîlnesc într-o istorie fabuloasă care coboară două secole, pînă în vremea boierilor antiunioniști, trece, cu pagini răscolitoare, prin foametea de după război și prin anii stalinismului, ajungînd în stricta actualitate.

Romanul anului 2020, după părerea mea, Vîntul, duhul, suflarea o plasează pe Andreea Răsuceanu alături de cele mai puternice voci ale prozei actuale.“ (Gabriela Adameșteanu)

„O prozatoare elevată, matură, ilustrativă pentru cîteva tendințe ale prozei noastre mai recente, scrise de autori (și, îndeosebi, autoare) debutanți la deplina maturitate: atracția retro și «orientalo-balcanică» a secolului 19; retrăirea «vîrstelor dintîi», între un comunism fantomatic și un postcomunism debusolat; opțiunea pentru «romanul de familie» în cheie (post)traumatică; mixajul de autenticism obsesional și realism magic, poematizant. Dincolo de aceste ingrediente, există la Andreea Răsuceanu o seriozitate discretă a implicării, un dramatism al căutării de sine prin alții, motivat probabil biografic, un autenticism cu măști așadar, generator de atmosferă intensă, pe de o parte, creator de «lumi», istorii și geografii intime, pe de alta; un aliaj foarte special de M. Blecher și Gabriela Adameșteanu, într-o formulă proprie de «literatură spectrală»”. (Paul Cernat)

Mai jos, un fragment din roman, în lectura autoarei:

An apariție
2020
Lună apariție
12
Număr pagini
352
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Andreea Răsuceanu este prozatoare, critic literar, editor. Cărţile ei au primit numeroase premii importante şi nominalizări şi au fost traduse în spaniolă, franceză şi bulgară. Volumul de debut, Cele două Mântulese (2009), este o versiune a tezei de doctorat, o microistorie bazată pe documente a străzii Mântuleasa. În 2013 a apărut Bucureştiul lui Mircea Eliade. Elemente de geografie literară (Premiul Tânărul critic al anului 2013, nominalizat la premiile Uniunii Scriitorilor din România şi premiile revistei Observator cultural; apărut în spaniolă, la Editorial Confluencias, în 2022). A continuat studiile de geocritică cu Bucureştiul literar. Şase lecturi posibile ale oraşului (2016) şi Dicţionar de locuri literare bucureştene (2019, coautor), pentru care a primit Premiul AgenţiadeCarte.ro, secţiunea eseu, publicistică, memorialistică. Romanul O formă de viaţă necunoscută (2018, 2022) a primit Premiul pentru proză al revistei Ateneu (2019) şi premiul Scriitorul lunii ianuarie (2019), decernat de Uniunea Scriitorilor din România, şi a fost nominalizat la toate premiile literare din România. Este în curs de apariţie în Franţa, la editura Le Nouvel Attila‑Seuil. A publicat proză în reviste literare şi în numeroase volume colective. Vântul, duhul, suflarea (ediţia I, 2020) a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru cartea de Proză a anului 2020, premiul Scriitorul lunii februarie (Gala Scriitorii Anului, 2021), Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea, Premiul „Ion Creangă”, secţiunea Filologie şi Literatură, decernat de Academia Română (2022) şi nominalizări la Premiile revistei Observator cultural, Premiul Sofia Nădejde şi Premiul Naţional de Proză Ziarul de Iaşi. Romanul s‑a aflat pe lista scurtă la Premiul Uniunii Europene pentru Literatură (2022) şi a apărut în spaniolă, la Editorial Confluencias (2022).Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.