Volumul este insotit de DVD.
Autorii romanului: Bogdan Boureanu, Dragos Carciga, Ana Chiritoiu, Raluca Ciochina, Dan Dancescu, Brandusa Dragomir, Gruia Dragomir, Cristina Foarfa, Madalina Georgescu, Anca Ionescu, Marieva Ionescu, Radu Leca, Sonia Lodi, Radu Nedelcut, Igor Mocanu, Dominika Ogrodnik, Eva Pervolovici, Ovidiu Pop, Alina Purcaru, Laura Sandu, Elena Stancu, Simona Vasilache, Simona Popescu.
Guests: Ehren Schimmel, Alexis, Florin Vasile, Mihai Armanul, J.B., Peter Rösh
Romanul a rezultat din intilnirile saptaminale ale Simonei Popescu cu studentii sai in sala 314 a Facultatii de Litere de la Universitatea Bucuresti (3,14 avea sa devina unul dintre „firele rosii” ale romanului), dar la fel de importante s-au dovedit a fi si reuniunile informale pe terasele bucurestene.
„Rubik – nu e doar un cub!
1. E o jucărie!
E o cutie!
E, printre altele, un obiect literar escherian-fractalic-moebusian. La fel ca pe Continua Bandă, personajele şi autorii Rubikului, prin varii răsuciri, încep să se confunde, de nu mai ştii cine-i cine şi ce s-a întîmplat cu fiecare dacă nu eşti atent şi dacă nu ai un bun antrenament. Personajele intră în pielea autorilor şi autorii se prelungesc în personajele lor şi-ale altora.
2. Prima autoficţiune colectivă de pe meleagurile carpato-danubiano-pontice – şi nu numai!
3. Mai mult decît literatură.” (Simona Popescu)
Romanul are atasat un DVD pe care se regasesc atit textele care contribuie la Rubik, cit si o serie de filme scurte, pe ideile ce construiesc tesatura acestei carti. DVD-ul are 24 de sectiuni in care sint cuprinse 60 de filme video si grupaje de fotografii (Din cuprins: Eu si trupul meu de Scama, Vind goblene, Mani Graff, Erno si Rubik la 314, Snake, Fetita, 1010, Degetul Soniei de la picior, Ce sa fac cu toate pozele astea, Ultimul nivel. 314, Eu imi amintesc atitea…). In Liftiera si ghergheful si Dosar „Goblenista” apare ca protagonista Doamna Lili, celebra liftiera si „goblenista” de la Teatrul National din Bucuresti.
O parte din filme sint editate de Eva Pervolovici, care a folosit fragmente din casetele realizate de Simona Popescu si Gruia Dragomir cu o camera video „de familie”. In „familie” apar autori rubici si prietenii lor. Alte citeva filme ii au ca autori pe citiva studenti (acum absolventi) ai sectiei Video de la Facultatea de Arte din Bucuresti. Mare parte din fondul sonor apartine prietenei de departe, Johanna Reich (Germania).