- ISBN
- 978-973-46-0583-5
- An apariție
- 2007
- Lună apariție
- 3
- Număr pagini
- 256
- Tip ediție
- cartonată
- Format
- 130x200
- Colecție
- FICTION LTD
- Domenii
Prefata de Simona Sora
Premiul pentru „Cel mai bun debut in proza” acordat in 2006 de Uniunea Scriitorilor din Romania, Premiul de excelenta pentru debut in literatura al U.N.P.R. si Premiul pentru „Cel mai bun debut” acordat in 2005 de Romania literara si Fundatia Anonimul.
„Sint aproape convinsa ca Degete mici e cartea pe care Filip Florian a ales-o, dintre cele pe care le-a scris pina acum, ca s-o dea spre publicare. Altfel, de unde constructia impecabila, tonul sigur, personajele rotunde si mai ales o limba romaneasca pe cit de fireasca, pe atit de ironic sedimentata? Toate acestea pentru cristalizarea unei frumoase povesti despre vina si greseala, despre umbrele inselatoare ale trecutului (personal si istoric) – o poveste despre destin si amor lumesc sau ceresc. Recunosc, sint entuziasmata.” (Simona Sora) „Degete mici e un roman exceptional, de o limpezime sofisticata, gratioasa si suculenta, sprijinit pe o scriitura dintre cele mai clasic-elegante. Nici o asperitate, nici o poticneala, aproape nimic in plus. O demonstratie pe cit de simpla, pe atit de savant captusita cu straturi de referinte posibile. Pentru ca Filip Florian este probabil cel mai reusit dozaj de imaginatie fictionala si densitate culturala din cite au razbit la debut dupa ’89.” (Tania Radu)
- An apariție
- 2007
- Lună apariție
- 3
- Număr pagini
- 256
- Tip ediție
- cartonată
- Format
- 130x200
Despre autori
Filip Florian s-a născut la 16 mai 1968, în Bucureşti. Primul său roman, Degete mici (2005), a fost recompensat cu Premiul pentru debut al României literare, Premiul de excelenţă pentru debut în literatură al Uniunii Naţionale a Patronatului Român şi Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cel mai bun debut în proză. În 2006, împreună cu fratele său Matei Florian, a publicat romanul Băiuţeii. Zilele regelui (2008), al treilea roman al lui Filip Florian, a fost distins cu Premiul „Manuscriptum” acordat de Muzeul Naţional al Literaturii Române şi a fost desemnat Cartea anului 2008 la Colocviul romanului românesc contemporan. A beneficiat de importante granturi europene: DAAD Artists-in-Residence Berlin, Landis & Gyr şi HALMA. În România, cărţile lui Filip Florian au apărut la Editura Polirom, iar în străinătate, traduse în cincisprezece ţări, la editurile Houghton Mifflin Harcourt (SUA), Suhrkamp şi Matthes & Seitz (Germania), Acantilado (Spania), Fazi (Italia), Magvető şi Bookart (Ungaria), Czarne şi Amaltea (Polonia), Didakta (Slovenia), Ciela şi Panorama Plus (Bulgaria), Kalligram (Slovacia), University of Plymouth Press (Marea Britanie), Animar (Egipt), Altin Bilek (Turcia), Bokvennen (Norvegia), Ili-Ili (Macedonia) şi Heliks (Serbia). Romanul Toate bufniţele a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună carte a anului, secţiunea „Beletristică”, la Gala Bun de Tipar, ediţia a II-a.