A şasea lumină
A şasea lumină
A şasea lumină
A şasea lumină
A şasea lumină
A şasea lumină
A şasea lumină
A şasea lumină
A şasea lumină
A şasea lumină
A şasea lumină
A şasea lumină
A şasea lumină
A şasea lumină
A şasea lumină
A şasea lumină
A şasea lumină
A şasea lumină
ISBN
973-681-619-2
An apariție
2004
Lună apariție
12
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
FICTION LTD
Domenii

A şasea lumină

Autori: Toma Pavel
 
Traducere din limba franceza de Dan Petrescu
Editie definitiva, cu o prefata a autorului pentru traducerea in limba romana
Louis Veghe, evreu roman stabilit din 1967 in Canada. Ferris, teolog protestant devenit prezentator de televiziune. Gloss, scriitor veleitar, amicul din tinerete al lui Louis. Toate aceste personaje plus multe altele – femei mai ales –, proaspat scapate de comunism sau de puritanism, oscilind intre afirmare si obnubilare, sint plimbate de pe un continent pe altul. Toma Pavel „se joaca” cu limitele, credintele si conventiile, construind o poveste in care se impletesc iluzii, remuscari si sperante.
„Hotarisem sa fiu martor. La naiba cu indoielile, cu reticentele mele, cu dorinta nebuna de a intoarce spatele amintirilor, cu impulsul de a sari gardul ca sa dispar o data pentru totdeauna indaratul lui. Tenacitatea Joannei Banks-Ferris, avocata Fundatiei, si afabilitatea nevesti-mii precumpanisera in cele din urma. Afacerea era limpede, transparenta, cristalina, Fundatia avea sa cistige, cauza era buna, nu tu risc, nu necazuri, o singura calatorie la New York, o singura declaratie scrisa sub juramint erau de-ajuns. Nu, intr-adevar, amice, nu e nevoie sa te deplasezi prea mult, ghinionul vine singur sa te caute la domiciliu; si ce lovitura trasnitoare, imparabila, te atinge intre ochi inainte sa fi avut vreme sa tragi spada.“ (fragment din roman)
An apariție
2004
Lună apariție
12
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Toma Pavel (autor)
Toma Pavel (n. Bucuresti, 1941), absolvent al Facultatii de Filologie a Universitatii Bucuresti, unul dintre fondatorii Cercului de Poetica si Stilistica din Bucuresti (1963). Plecat din tara in 1969, a fost profesor universitar la Ottawa, Montreal, Santa Cruz si Princeton. In prezent, ocupa catedra de literatura franceza si comparata la Universitatea din Chicago. A publicat: „Fragmente despre cuvinte” (Editura pentru Literatura, 1968, reeditare Paralela 45, 2002), „Le miroir persan” (Paris, Denoël, 1978) – literatura; „Fictional Worlds” (Cambridge, Mass., Harvard University Press, 1986), „Le mirage linguistique” (Paris, Minuit, 1988), „L’art de l’eloignement” (Paris, Gallimard, 1996), „La pensee du roman” (Paris, Gallimard, 2003) – studii. Dintre cartile lui, in Romania au fost traduse: „Lumi fictionale” (Minerva, 1992), „Mirajul lingvistic” (Univers, 1993), „Povestiri filozofice” (Univers, 1998), „Arta indepartarii” (Nemira, 1999). Romanul „A sasea lumina” („La Sixième branche”) a aparut la Editura Fayard (Paris), in 2003.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.