Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
Proză cu amănuntul
ISBN
978-973-46-0991-8
An apariție
2008
Lună apariție
6
Număr pagini
280
Tip ediție
cartonată
Format
130x200
Colecție
EGO. PROZĂ
Domenii

Proză cu amănuntul

Autori: Dan Lungu
INDISPONIBIL
28,85 lei

Vezi eBook
 
Editia a II-a revazuta

"Autorul simte cehovian si vede gogolian, atmosfera prozelor sale e insa kafkiana; microrealismul alcatuit din prefabricate postmoderne ascunde drame abisale. Dan Lungu exceleaza in surprinderea penibilului micilor acte ratate, sint proze ale intimitatii ratate. Antieroii sai evadeaza sporadic in reverii, fabulos oniric, nostalgii, problematizari, taclale, dar sfirsesc prin a recadea in plasa de siguranta a banalului."
(Paul Cernat)

"Ca prozator, Dan Lungu este foarte convingator. "Dur" si matur, cu stiinta si putinta constructiei unui personaj, cu o viziune sumbra asupra lumii, pe care o exprima fara prea multe menajamente pentru sensibilitatile cititorului, incercind mai mereu sa-si rasuceasca ingenios povestirile, astfel incit acelasi cititor sa nu aiba motive de plictiseala, cu doua-trei "caderi" datorate tocmai acestei ingeniozitati cu orice pret ("Eroi si eroi...", "Fotografiile matusii Eliza"), Dan Lungu este un tinar prozator de indiscutabil talent." (Daniel Cristea-Enache)

"Nu exista proza in acest volum peste care sa treci plictisit sau care sa-ti "trezeasca" indiferenta critica. Sint toate scrise cu un condei sigur, in registrul unui realism temperat, sagetat pe alocuri (in partile esentiale) de unde lirice."
(Bogdan-Alexandru Stanescu)

"Dan Lungu s-a remarcat mai ales prin efortul de a "textualiza" realitatea, de a o stiliza mutind-o in scriitura. Fictiunile sale, fie ca e vorba de cele amplu sistematizate sub forma romanesca, ca in Raiul gainilor, fie crosetate minimalist, pe spatii de scurta respiratie, in prozele scurte, confirma un program coerent articulat, o poetica deloc simplista, desi simpla in aparenta, pe care insusi autorul a definit-o cel mai bine, asezind-o pe frontispiciul unei carti: Proza cu amanuntul." (Bogdan Cretu)

"Una dintre cele mai provocatoare si, artistic, mai bine realizate carti de proza scurta aparute la noi dupa l990." (Cristian Teodorescu)
An apariție
2008
Lună apariție
6
Număr pagini
280
Tip ediție
cartonată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Dan Lungu (autor)

Dan Lungu (n. 1969) este unul dintre cei mai apreciați scriitori români, cărți ale sale fiind traduse în numeroase limbi. La Editura Polirom a mai publicat volumele de proză scurtă Băieți de gașcă (ed. I, 2005; ed. a II-a, 2013), Proză cu amănuntul (ed. a II-a, 2008) și Părul contează enorm (2019), romanele Raiul găinilor (ed. I, 2004; ed. a II-a, 2007; ed. a III-a, 2010; ed. a IV-a, 2012), Sînt o babă comunistă! (ed. I, 2007; ed. a II-a, 2010; ed. a III-a, 2011, ed. a IV-a, 2013; ecranizat în 2013, în regia lui Stere Gulea; ed. a V-a, 2017; ed. a VI-a, ediție aniversară * 15 ani de la apariție, 2022), Cum să uiți o femeie (ed. I, 2009; ed. a II-a, 2010; ed. a III-a, 2011), În iad toate becurile sunt arse (ed. I, 2011; ed. a II-a, 2014), Fetița care se juca de-a Dumnezeu (ed. I, 2014; ed. a II-a, 2016; ed. a III-a, 2018) și Pâlpâiri (2018), precum și cartea pentru copii Vlogger la 13 ani sau Buncărul cu bunătățuri trăsnite (2021, 2022). Tot la Editura Polirom a coordonat volumele colective Tovarășe de drum. Experiența feminină în comunism (2008, în colab.), Str. Revoluției nr. 89 (2009, în colab.), Cărți, filme, muzici și alte distracții din comunism (2014, în colab.) și Cartea copilăriilor (2016, în colab.). În 2011, statul francez i-a acordat titlul de „Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres” pentru contribuții la îmbogățirea patrimoniului cultural francez.

 



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.