Iepurii nu mor
Iepurii nu mor
Iepurii nu mor
Iepurii nu mor
Iepurii nu mor
Iepurii nu mor
Iepurii nu mor
Iepurii nu mor
Iepurii nu mor
Iepurii nu mor
Iepurii nu mor
Iepurii nu mor
Iepurii nu mor
Iepurii nu mor
Iepurii nu mor
Iepurii nu mor
ISBN
978-973-46-0735-8
An apariție
2007
Lună apariție
10
Număr pagini
256
Tip ediție
cartonată
Format
130x200
Colecție
EGO. PROZĂ
Domenii

Iepurii nu mor

Autori: Ștefan Baștovoi
INDISPONIBIL
9,62 lei

 
Editia a II-a, revazuta

Iepurii nu mor ne ia prin surprindere: un roman de o mare sensibilitate si profunzime, scris impecabil, cu o constructie riguroasa. Nu mai e vorba de un ucenic, ci de un tinar maestru: Stefan Bastovoi. Avem de-a face cu un roman singular in literatura romana postbelica. Un «fruct» neasteptat, cu atit mai pretios, al istoriei nemiloase a unei provincii romanesti, Basarabia, rapita din nou de rusi (sovietici) in 1944.” (Alexandru Musina)

Perspectiva din care e relatata povestea ii apartine unui copil, scolar in clasa a treia, pionier in R.S.S. Moldoveneasca. Micul Sasa Vaculovski e ceva mai introvertit decit media si pare a fi persecutat pe nedrept de catre invatatoare, ceea ce il ostracizeaza in fundul clasei, de unde va aspira luciferic la premianta din prima banca, devenita inaccesibila. Povestea cu iepurii, la care titlul face aluzie, este construita in paralel, pe mai multe planuri. Ea este o parabola a libertatii incatusate, spunind pe cale aluziva ceea ce nu se spune pe fata in carte: ca viata in comunism este o viata incarcerata, ca educatia prin sloganuri a copiilor este o crima, ca autoritatea si chiar violenta invatatoarei fata de copiii recalcitranti devin odioase atunci cind se suprapun celor ale partidului fata de clasa muncitoare.
An apariție
2007
Lună apariție
10
Număr pagini
256
Tip ediție
cartonată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Stefan Bastovoi (n. 1976, Chisinau) a debutat in 1996 cu volumul de poezie Elefantul promis, pentru care a primit Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Premiul Salonului national de carte de la Iasi si Premiul Fundatiei Soros. Alte volume publicate: Cartea razboiului (1997), Pestele pescar – o poveste (1998). Este membru al Uniunii Scriitorilor si al Uniunii Jurnalistilor din Republica Moldova. In 1999 s-a calugarit la manastirea Noul Neamt din Basarabia, primind numele Savatie. A fost hirotonit ierodiacon in 2000 si ieromonah in 2002. Cu numele Savatie a publicat volumele: Intre Freud si Hristos (patru editii), Ortodoxia pentru postmodernisti (doua editii), A iubi inseamna a ierta (trei editii), Nebunul (roman, doua editii) s.a. Este fondator si director al Editurii Cathisma din Bucuresti.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.